Los Galindos: El circ de les emocions torna per Nadal

L'espectacle de circ per a tots els públics 'UduL', de Los Galindos, torna a la plaça Margarida Xirgu.

La iurta de la companyia de circ Los Galindos, una petitíssima carpa de color crema i detalls granats, torna a fer goig a la plaça Margarida Xirgu, just davant del Mercat de les Flors. Va ser-hi en temps de calor i alegria, pel Grec d’enguany, quan les arts escèniques van inundar Barcelona. Ara hi ha tornat, després de voltar en camió remolc per Catalunya i, sobretot, per Europa, en època de joia i fred. Dins d’aquest misteriós habitacle, el 22, el 23, el 27, el 28, el 29 i el 30 de desembre i del 2 al 4 de gener, Los Galindos, formats per Bet Garrell, Marcel Escolano, Anna Pascual i Benet Jofre, hi representaran UduL, un llac de veritats incontrolables.

Així defineix l’espectacle Marcel Escolano, que, juntament amb Bet Garrell, va crear la companyia fa vint-i-set anys i, amb el pas del temps, hi ha fet partícips els seus fills. “Ens agrada poder meravellar l’espectador de bellesa i de sorpresa i poder-lo convidar a descobrir la nostra intimitat i la seva pròpia”, diu. A UduL, per tant, hi trobarem quatre personatges propers i autèntics, que compartiran amb nosaltres obsessions, deliris, alegries i tristors. Per això la companyia defineix que fa circ d’entranya, capaç d’aflorar tota mena d’emocions. Hi ajuden la dimensió de la pista, de només tres metres i mig de diàmetre, el confort de la iurta, amb un aforament limitat per a noranta persones, i la proximitat amb el públic, ja que propicien un ambient molt càlid i familiar. Justament, Àngels Margarit, directora del Mercat de les Flors, emfatitza que l’ambient acollidor de l’espectacle és el tret diferencial de l’espectacle, que converteix l’espai escènic en una casa. Només ens hi falta la llar de foc i la taula parada.

Programat dins del cicle Talla Única, UduL és un espectacle de creació i explotació per a tots els públics, però això no vol dir que sigui exclusivament per a nens. Al contrari. L’imaginari dels nens pot connectar perfectament amb la manera de fer circ de Los Galindos, mentre que el dels adults, des d’una altra perspectiva, també. “Tothom pot entendre el nostre sentit de l’humor i la nostra fantasia”, explica Marcel Escolano. Tot i això, durant els seixanta minuts d’espectacle hi ha sonoritats intrigants i incòmodes i Escolano destaca que inicia amb foscos que poden generar inquietuds entre els més menuts. Per això l’edat mínima recomanada són set anys, però tot depèn de la cultura escènica dels infants.

En un espai tan petit, on hi ha tan poc marge d’engany, tot és veritat i les impostures no hi caben. Només hi ha lloc per a les emocions, circ, una mica de teatre i humor. Els pallassos mai hi falten. Així doncs, sembla que, de mica en mica, explica Escolano, “les arts escèniques estem trobant l’encaix entre la tècnica, és a dir la performance, i el treball visceral, el sentiment”. I això mateix és el que també aconsegueix Mobile, un solo de Pierre Rigal, també programat dins del Talla Única, que neda entre el teatre i la dansa. Del 27 al 30 de desembre i del 2 al 4 de gener, la Sala MAC del Mercat de les Flors es convertirà en un espai fràgil i ingràvid, on tot penja de l’aire i és, com la societat dels nostres dies, gasós. Després d’Érection i Press, Rigal torna amb Mobile per explicar la història d’un home que prova d’omplir la immensitat del seu espai vital.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació