L’orfe del clan dels Zhao s’imposa als Premis de la Crítica

L’Orfe del clan dels Zhao, ha estat la gran guanyadora de la XVII edició dels Premis de la Crítica entregats aquesta nit en una gala presentada per Toni Puntí i Anna Pérez Pagés a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona.

L’Orfe del clan dels Zhao, ha estat la gran guanyadora de la XVII edició dels Premis de la Crítica entregats aquesta nit en una gala presentada per Toni Puntí i Anna Pérez Pagés a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona. Oriol Broggi, a més, ha obtingut el Premi de la Crítica a la Direcció d’escena pel mateix espectacle i millor adaptació. Doña Rosita la Soltera, de Joan Ollé, ha estat l’altra vencedora de la nit i s’ha imposat en quatre categories: Millor actriu de repartiment per Mercè Arànega, millor actor de repartiment per Oriol Genís i millor il·luminació i vestuari. A més, Ubu Roi de la companyia Cheek by Jowl i Declan Donellan, que es va poder veure al passat Festival Grec, ha rebut el premi a l’Espectacle internacional.

L'Orfe del Clan dels Zhao

La Pols, de Llàtzer Garcia, que s’ha pogut veure recentment a la Sala Villarroel, ha aconseguit el Premi de la Crítica al Text més destacat del 2014. Per la seva banda, l’actriu Rosa Renom s’ha endut el guardó a millor actriu principal pel seu paper a El President, que es va poder veure al Teatre Nacional. Per la seva banda, Ivan Benet ha estat premiat en la categoria d’Actor principal pel muntage Informe per a una acadèmia, una peça que ha reportat a Jordi Queralt el premi a l’Espai escènic. Desde Berlín, el tribut a Lou Reed encarregat d’inaugurar la temporada del Teatre Romea, també s’ha fet amb dos guardons, més tècnics: millor espai sonor i disseny de vídeo. El Premi de la Crítica al millor Musical ha recaigut en l’espectacle Bare. Per sobre de totes les coses, de Madam Teatre, que es va poder veure al Teatre Gaudí.

Finalment, el guardó a les Noves Tendències ha estat per l’espectacle A House in Asia, d’Agrupación Señor Serrano i Kyla, d’Adrià Díaz, Sergio Freijo, Marc Naya i Junyi Sun s’ha emportat el premi de la crítica a millor muntatge revelació. A més, la Sala Flyhard ha estat distinguida com a millor sala teatral de Barcelona. La gran novetat de la XVII edició dels Premis de la Crítica ha estat la creació dels premis de Dansa i Teatre Familiar, per als quals s’ha constituït un jurat específic. L’endrapasomnis, de la companyia Teatre al detall, ha guanyat en Teatre familiar. En Dansa, els guardonats han estat els espectacles Vader, de Peeping Tom (Espectacle internacional de dansa) i Lo Real, de Israel Galván (Espectacle de dansa).

Durant la gala s’ha entregat també el Premi Gonzalo Pérez de Olaguer a tota una carrera o contribució significativa al teatre català a l’escenògrafa i figurinista a Montse Amenós. La XVII edició dels Premis de la Crítica suposa el renaixement d’uns guardons instituïts amb la voluntat de reconèixer l’excel·lència dels professionals i produccions catalanes de les arts escèniques que durant l’any natural anterior hagin estat especialment valorats per la crítica.

Al llarg de la seva història, aquests guardons han viscut diverses interrupcions. Després de 13 edicions seguides, i malgrat el gran prestigi assolit, els Premis de la Crítica van desaparèixer l’any 2001. Després de set anys d’absència, es van reprendre l’any 2008 en un intent de recuperació que va continuar fins al 2010. Ara, els premis han renascut per impuls de Recomana, Associació per a la Promoció de les Arts Escèniques, amb la complicitat dels crítics de teatre, dansa i teatre familiar, i el patrocini de Damm.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació