L’Obrador de la Beckett es trasllada al Poblenou

L'Obrador de la Sala Beckett es traslladarà, el proper mes de juliol al barri del Poblenou a l'edifici que en un futur haurà de ser la Casa dels Autors Teatrals, seu de la Fundació Sala Beckett. I, a més, s'incorpora al projecte de Fàbriques de Creació que impulsa l'Ajuntament.

L’Obrador de la Sala Beckett es traslladarà, el proper mes de juliol al barri del Poblenou a l’edifici  que en un futur haurà de ser la Casa dels Autors Teatrals, seu de la Fundació Sala Beckett. I, a més, s’incorpora al projecte de Fàbriques de Creació que impulsa l’Ajuntament. 

Barcelona aportarà un total de 325.000 euros per tal d’adequar i fer habitable una part de l’edifici de l’antiga Cooperativa Pau i Justícia. “Estic content perquè salvem una cosa que estava condemnada a la desaparició” va dir ahir Toni Casares, director de la Sala Beckett, mentre recordava que aquest trasllat d’urgència només és la fase zero d’un projecte molt més ambiciós.

De moment, la sala de Gràcia continuarà sent l’espai d’exhibició dels espectacles i a partir del mes de setembre les activitats de l’Obrador, com els cursos, lectures dramatitzades o tallers, ja es faran a l’edifici del Poblenou. És, però, un trasllat provisional ja que des de la Beckett esperen que tiri endavant la rehabilitació total de l’edifici, segons el projecte que es va presentar fa poc més d’un any.

Casares s’ha mostrat satisfet que s’hagi produït aquest primer acord, “per culpa d’una necessitat imperiosa” i salvar l’Obrador, però ha remarcat que no es pot oblidar el projecte de la Sala Beckett de crear una Casa dels Autors per tal de donar dignitat i garanties de qualitat al teatre català.  El tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Ciurana, ha indicat, per la seva part que “ara fem allò que és possible”. Això sí, com que les obres d’adequació tindran lloc durant els mesos d’estiu encara no se sap on tindrà lloc l’Obrador d’estiu.

L’Obrador, que fins ara estava instal·lat en uns locals de lloguer adjunts al teatre, és l’espai de la Sala Beckett dedicat a l’estudi i la investigació sobre les formes, temes, llenguatges i continguts de la creació escènica i la dramatúrgia contemporània. Des de la Beckett es vol garantir la permanent renovació del teatre català,-que sigui un llenguatge viu i en evolució-, així com dinamitzar el teatre contemporani i, sobretot, difondre la dramatúrgia catalana a nivell internacional i propiciar la coneixença entre dramaturgs de cultures diferents per promoure l’aparició de projectes conjunts. A més, i tal i com ha recordat Ciurana, és un patrimoni teatral molt ben valorat ja que promou la dramatúrgia catalana des de fa més de 23 anys i l’exporta a escala internacional.  “Vivim en un país on no s’ha arribat a la normalitat cultural i a Catalunya fa falta un projecte sòlid que garanteixi la salut del teatre contemporani” afirmava ahir Toni Casares.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació