La Mercè més gamberra aterra a la Ciutadella

El MAC deixarà al descobert les dues cares de la Ciutadella: la dels pícnics, les teles i els slacklines i la de la música a tot drap i els gintònics.

La Mercè està a tocar! I un any més, les Arts de Carrer es preparen per escampar-se per la ciutat. La Ciutadella, el Parc de la Trinitat, el castell de Montjuïc, el Palauet d’Albéniz i l’Antiga Fàbrica Estrella Damm seran els epicentres de la Mercè Arts de Carrer (MAC) d’enguany.

Un centenar d’espectacles i cinc-cents artistes repartits per diversos espais ompliran la ciutat de dansa, teatre de carrer i circ. I, també, de tecnologies! Tal i com ha explicat aquest matí Marta Almirall, directora artística de La Mercè, la tecnologia serà una de les protagonistes del MAC i aquests dies conquerirà la Ciutadella, es convertirà en un terrabastall sensorial, sobretot a la nit.

El MAC deixarà al descobert les dues cares de la Ciutadella: la dels pícnics, les teles i els slacklines i la de la música a tot drap i els gintònics. La Ciutadella familiar i la Ciutadella gamberra. Ambdues seran, però, un autèntic laboratori d’experiències i sensacions. Segons Almirall, el MAC vol ser un espai de trobada, un lloc on compartir sinèrgies i experiències i una oportunitat pels joves artistes de donar-se a conèixer. I quina millor manera de fer-ho que envoltats de gespa i tecnologia?

Aquestes festes, més d’una cinquantena les propostes teatrals que passaran per la Ciutadella, vingudes d’arreu: Suècia de la mà de Norrands, Xile amb Karcocha o Gran Bretanya amb James Wilton. Algunes d’elles més eixelebrades que d’altres. Totes elles, però, amb una gran dosis d’humor, sense perdre l’esperit crític.

Enguany, el festival posa èmfasi en la dansa, la germana petita de les Arts de Carrer. En paraules d’Almirall, la dansa és “art de vida i element físic de cohesió”, l’art de la presència, de l’ara i l’aquí però també de l’ahir i el demà. A la Ciutadella conviuran una mirada al passat, a la dansa i les arts escèniques tradicionals, i al futur, amb la participació de joves talents emergents i l’omnipresència de la tecnologia.

D’entre les diverses propostes, Almirall ha destacat la presència de Focus Corea, una institució de cultura asiàtica amb seu a Madrid, que oferirà aquests dies diversos espectacles com ara les actuacions musicals de Noni i Tago o les danses urbanes de I.O.F. Crew o dels Croquiky Brothers.

Corea no serà l’única aposta internacional d’aquestes festes, el talent islandès no hi faltarà. Islàndia, país convidat de La Mercè d’enguany, aterrarà a casa nostra amb un munt de propostes musicals però també amb volcans i aurores boreals. I ho farà gràcies al treball audiovisual d’Ingvar Björn i musical de Sigtryggur Baldursson. Aurores boreals al mig de la Ciutadella! Us les perdreu?

Cada nit, La Ciutadella es transformarà, deixant al descobert la seva faceta més gamberra: concerts, espectacles audiovisuals, experiments sensorials, pirotècnia, multi-instruments, instruments digitals, etc. Sí, instruments digitals! Aquest cap de setmana a la glorieta de la Ciutadella, Ravid Goldschmidt presentarà en societat l’Oval sound, el primer instrument digital creat a Barcelona.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació