La Mercè 2018: de Lisboa a la llera del Besòs

Més de 200 grups i artistes repartits en 40 escenaris protagonitzaran la Mercè 2018.

Més de 200 grups i artistes repartits en 40 escenaris de 6 districtes de la ciutat protagonitzaran la Mercè 2018. Entre els dies 21 i 24 de setembre (aquest cap de setmana), 211 companyies de teatre i circ, formacions musicals i artistes audiovisuals, de les quals 55 són internacionals, faran actuacions d’accés lliure i gratuït a la ciutat. La ciutat convidada d’aquesta edició és Lisboa, que serà present a 16 activitats que s’organitzaran durant els quatre dies de festa. A més, també tindrà lloc el festival Mercè Arts de Carrer (MAC), que pretén “apropar la cultura contemporània a la ciutadania”. La pregonera de la Mercè 2018 serà l’actriu Leticia Dolera.

El MAC, mitjançant les 330 funcions en 7 espais a càrrec de 61 companyies nacionals i 15 d’internacionals, vol servir com a “aparador de companyies i referent per al sector artístic de la ciutat”. La novetat del Mercè Arts de Carrer en aquesta edició és la Llera del riu Besòs, a Bon Pastor, on entre els dies 22 i 24 de setembre de 12 a 20 h s’han programat familiars. La directora artística del MAC, Marta Almirall, ha declarat que “crear futurs consumidors de cultura és molt beneficiós”, i ha afegit que la tria de la Llera del Besòs segueix “criteris de rigor i qualitat dels espectacles alhora que intentem descobrir espais que ens permetin acollir-los”.

Per altra banda, un altre dels esdeveniments principals és la trobada Associa’t a la Festa, on l’organització vol “visibilitzar la vitalitat i la diversitat del teixit associatiu de Barcelona”. A la plaça Catalunya, entre els dies 22 i 24, la ciutadania podrà realitzar més de 200 activitats lúdiques i familiars en diferents escenaris, carpes, zones d’activitats i parades de comerç just.

La ciutat convidada d’aquesta edició, Lisboa, tindrà activitats que aproparan la cultura local a la ciutadania barcelonina, com exposicions, recreacions populars de la vida lisboeta o actuacions musicals.

Joan Subirats, comssionat de Cultura de l’Ajuntament, ha explicat la decisió d’escollir Lisboa per compartir amb Barcelona “trets comuns, una forta tradició històrica, cultural i festiva”. El comissionat, a més, ha afegit que “són dues ciutats molt denses amb orígens diversos i molt cosmopolites, que també comparteixen afectacions per l’èxit turístic”.

Pel que fa al Piromusical de la Mercè, l’edició d’enguany recopilarà temes musicals relacionats amb Lisboa, efemèrides de l’any o esdeveniments històrics com el Maig del 68, els 50 anys del Festival de Jazz de Barcelona o el centenari del naixement de Leonard Bernstein. La Mercè 2018 tindrà com a pregonera l’actriu i activista Leticia Dolera i rebrà la visita de l’alcalde i la regidora de Cultura de Lisboa, Catarina Vaz Pinto.

Podeu consultar la programació de la Mercè 2018 clicant en aquest enllaç.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació