Jordi Casanovas deixa la SalaFlyhard per desavinences insalvables

El dramaturg Jordi Casanovas, membre fundador de la companyia FlyHard i ànima fins ara de la Sala FlyHard, abandona el projecte en què havia abocat talent i energia en els últims anys. En una nota lacònica i trista, Casanovas anuncia la seva desvinculació de l'empresa per desavinences insalvables".

Bernat Puigtobella

Bernat Puigtobella

Editor de Núvol.

El dramaturg Jordi Casanovas, membre fundador de la companyia FlyHard i ànima fins ara de la Sala FlyHard, abandona el projecte en què havia abocat talent i energia en els últims anys. En una nota lacònica i trista, Casanovas anuncia la seva desvinculació de l’empresa així: “Per desavinences ja insalvables amb la resta de socis que conformen la societat FlyHard Produccions S.L. m’he vist forçat a abandonar la direcció artística de la SALAFlyHard”.

Ahir la pàgina de Facebook de Jordi Casanovas semblava el mur de les lamentacions,  plena de comentaris de fans i col·legues que li desitjaven sort i molta merda de cara a futures aventures teatrals, però que tampoc es posicionaven contra ningú, un indici molt clar que aquesta desvinculació és viscuda per tothom amb estupor i alhora amb un gran respecte.

Els exsocis de Casanovas han emès també una nota de premsa en què comunicaven el final de la relació: “Jordi Casanovas ha decidit deixar la direcció artística de la SALAFlyHard. L’activitat de la sala, però, seguirà endavant i mantenint el tret que l’ha fet característica: una aposta decidida per la dramatúrgia catalana contemporània, des del rigor i la màxima professionalitat”. El comunicat ha estat enviat per Clara Cols i sotasignat per la resta de socis de la FlyHard: Pablo Lammers, Roser Blanch, Sergio Matamala, actors tots quatre pels quals Casanovas va escriure obres a mida.

Segons fan saber en el seu comunicat, són ells els que es faran càrrec de la direcció artística de la Sala FlyHard fins a finals de temporada. La seva nota acaba amb un agraïment: “Només ens queda agrair a Jordi Casanovas la feina feta fins al dia d’avui: des de la creació de la companyia FlyHard fins a l’obertura de la sala i la seva consolidació en el panorama teatral de la ciutat de Barcelona. Li desitgem tota la sort del món en els projectes que engegui a partir d’ara.”

Jordi Casanovas ha dirigit la programació de la Sala FlyHard des de la seva fundació fa pocs últims anys, per bé que semblen molts. Alguns dels espectacles que hi ha produït han tingut una segona vida en altres teatres, com ha estat el cas amb Smiley de Guillem Clua, Litus de Marta Buchaca o El rei Borni de Marc Crehuet. Aquesta sala de Sants ha estat un laboratori per a joves dramaturgs, que hi han trobat un espai off on assajar propostes arriscades, i que després han guanyat el favor del públic en teatres públics i privats del centre e Barcelona. Aquest teatret s’ha convertit en una autèntica capsa de mistos on s’hi han encès produccions que han fet fortuna. Però Casanovas dóna per tancada aquesta etapa d’una manera inequívoca: “Així, em veig obligat a desvincular-me totalment de la futura línia de programació que segueixi la SALAFlyHard a partir d’ara. Comunicar aquesta notícia, per mi, és trist i penós, no obstant això, en els pròxims mesos iniciaré nous projectes relacionats amb la dramatúrgia catalana i la creació d’un equip de treball habitual que em permeti desenvolupar la meva tasca des de la independència i el rigor”.

El dijous 21 de novembre s’estrena a la FlyHard, ‘eGo’ una nova obra de Marc Angelet, que Casanovas encara va ser a temps d’encarregar. Casanovas li desitja molta sort des del seu breu comunicat i dóna les gràcies “a tots els equips que han cregut i s’han involucrat durant aquests últims anys en un projecte que ha estat molt il·lusionant”.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació