Escena grAn, teatre per a tots els públics

Augmentar el públic, adaptar-se a les necessitats del territori i enfortir el sector de les arts escèniques i la música a nivell local.

Augmentar el públic, adaptar-se a les necessitats del territori i enfortir el sector de les arts escèniques i la música a nivell local. Aquests són els objectius que planteja el projecte Escena GrAn a Granollers, una programació escènica i musical amb la participació i la coodirecció  dels diferents espais teatrals implicats que li atorga personalitat i rellevància, convertint-la en una de les programacions escèniques i musicals més destacades i de referència al Vallès Oriental.

Aquesta iniciativa va néixer l’any 2013 amb la intenció d’unificar la programació en una única cartellera, aprofitant el màxim la sinergia i la col·laboració per ser un referent en l’oferta escènica del país. Escena grAn també treballa per promoure una campanya de comunicació, disseny i format comú per arribar a un nombre més elevat d’espectadors.

Una altra de les iniciatives que engloba aquest projecte és la plataforma que s’ha engegat per la venda d’entrades a qualsevol dels espectacles de les diverses sales de Granollers. Aquest recurs és molt positiu, ja que genera guanys per a tots els teatres de la ciutat. “La centralització de les vendes, permet tenir una base de dades molt extensa i en aquest sentit els projectes més petits se’n beneficien. El tot és més que la suma de les parts. De la col·laboració en neixen noves iniciatives o propostes de millora i aquest és un benefici valuós”,  explica Tracy Sirés, coordinadora de l’àrea de públics de l’Auditori de Granollers.

Escena gran ha anat creixent en les últimes temporades. La temporada passada 2017/2018 van fer 943 abonats, 373 abonats més que la temporada 2016/2017. És a dir, el 2017 es van vendre 52.679 entrades.

Els teatres i sales que formen part del projecte Escena grAn són el Teatre Auditori de Granollers, el Llevant teatre, la Roda d’espectacles infantils, que promou el Centre Cultural de Granollers, Roca Umbert Fàbrica de les Arts, Sala de concert Nau B1 i el Teatre Auditori Can Palots de Canovelles, que s’hi va sumar la temporada passada.

Segons, Martí Pujadas, responsable de l’associació cultural de Granollers, assegura que “treballem la programació de forma compartida amb els diferents agents i espais escènics tant a nivell de calendari, com comunicatiu, com de programació.” Per tant, aquesta forma de treball compartida els fa donar un salt a la programació alhora que els permet disposar de més recursos i gestionar-los de forma més eficient.

Per la seva banda, Carles Ribell, director del Teatre Auditori de Granollers assegura que “aquest projecte té com a finalitat tenir una programació amb la implicació de tots els actius de la ciutat que sigui un referent pel projecte cultural i els processos creatius dels nostres ciutadans, molt particularment de Granollers i la seva comarca”. Amb una clara personalitat, Escena grAn  ha esdevingut una de les programacions més destacades del nostre país.

Finalment, la idea dels diversos teatres i sales de Granollers és continuar potenciant aquest projecte per tal d’arribar a més nombre d’espectadors. Actualment, volen crear més espectacles juvenils, perquè el públic adolescent també participi d’Escena grAn. “Estem intentant iniciar un projecte dirigit al públic més jove. Volem definir un projecte nostre, que ens serveixi per donar un impuls i donar visibilitat als espectacles i concerts, però ho volem fer amb ells. Tenim un petit grup de joves que ens assessoren i fins i tot han organitzat activitats de promoció”, remarca Sirés, fermament convençuda de l’èxit que tindran els teatres i concerts per a joves.

Podeu consultar tota la programació d’Escena grAn aquí.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació