Els adolescents ballen

El projecte Tot Dansa posa en contacte estudiants d’ESO i batxillerat amb la dansa contemporània.

El pròxim 6 de juny es podrà veure al Mercat de les Flors l’espectacle Pinya. Aquest és el resultat del projecte Tot Dansa, que posa en contacte estudiants d’ESO i batxillerat amb la dansa contemporània. La iniciativa, liderada per l’Institut del Teatre, el Mercat de les Flors i l’Institut Municipal d’Educació, va néixer amb l’objectiu de promoure la dansa com una eina d’integració i educació social, i permet que els joves ballarins treballin amb destacats professionals del sector. Enguany, l’alumnat ha treballat amb la coreògrafa Sònia Gómez acompanyada d’un equip de ballarins. Vam poder assistir a un assaig i parlar amb alguns dels participants, i l’experiència no pot ser més positiva.

Enguany al projecte ha comptat amb la participació de 120 estudiants, provinents dels instituts públics XXV Olimpíada (Sants), Martí Pous (Sant Andreu), Escola Antaviana (Nou Barris), Ernest Lluch i Poeta Maragall (Eixample). L’espectacle Pinya comptarà, igualment, amb més de 30 alumnes de l’Escola Municipal de Música Eixample – Joan Manuel Serrat, que interpretaran en directe la música de la peça. A part de Sònia Gómez, les sessions setmanals amb els estudiants (que es van iniciar al desembre), han comptat amb creadors com Núria Guiu i Pau Milla (Col·lectiu Perifèria), Sandra Marín i Amaranta Velarde. Pinya vol ser un treball de recerca col·lectiva que mostri les passions i capacitats dels joves, així com les seves angoixes i frustracions.

El projecte Tot Dansa consta, en realitat, de tres parts: la formació del professorat dels centres d’ensenyament secundari, el procés de creació juntament amb els estudiants i la presentació del resultat final al Mercat de les Flors, en dues sessions a la Sala MAC. Pel Tot Dansa hi ha passat, al llarg dels anys, coreògrafs com ara Toni Mira, Inés Boza, Ramón Baeza, Lipi Hernández o João Lima.

L’assaig al qual vam poder assistir, un dijous al matí a l’IES Poeta Maragall, ens va deixar clares dues coses: a les nou del matí, els adolescents prefereixen ballar que fer matemàtiques (qui no ho voldria?); i el grup de balladors estava format per un 90% de noies i un 10% de nois. Ja se sap, quan és dansa, teatre o arts en general, els nois sembla que desapareixen.

Pinya es podrà veure, en dues sessions, el pròxim 6 de juny al Mercat de les Flors.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació