El Temporada Alta viatja a Buenos Aires, Lima i Montevideo

Buenos Aires, Lima y Montevideo acolliran produccions teatrals catalanes fins al 6 de març en el marc de la XI edició del Temporada Alta a Iberoamèrica

El festival d’arts escèniques Temporada Alta sobrepassa un cop més els seus límits impulsant l’escena catalana a Iberoamèrica. El festival de Girona trasllada part de la seva programació a Lima, Buenos Aires i Montevideo amb l’objectiu de donar projecció als artistes i companyies de casa nostra. El projecte, que Temporada Alta va promoure ara fa més d’una dècada i que ha anat creixent amb cada edició, recupera enguany la presencialitat després de l’edició anterior, que es va celebrar en un format híbrid. 

360 graus. Foto: Eva Freixa

La XI edició del Temporada Alta a Iberoamèrica se celebrarà a Lima (Perú) del 7 de febrer al 5 de març, a Buenos Aires (Argentina) del 7 al 12 de febrer i, en el cas de Montevideo (Uruguai), de l’1 al 26 de febrer. En aquesta edició es presenten cinc propostes molt diverses que van des de l’autoficció i el teatre d’objectes, fins als nous formats experimentals i les reflexions de conscienciació social. 

Després de l’èxit de l’estrena a la darrera edició del Temporada Alta, Guillem Albà presentarà Ma solitud. L’espectacle també va formar part de la programació de La Mercè Arts de Carrer (MAC) de l’any passat, tal com explica Martí Figueras en la seva crònica a Núvol. En aquest espectacle el  clown i actor  Albà juga amb les seves mans i amb un tocadiscos per anar encadenant diversos gags visuals en un muntatge que aplega el seu univers visual en una íntima i selecta experiència col·lectiva. Ma solitud es podrà veure els dies 7 i 8 de febrer a Buenos Aires, 11 i 12 de febrer a Montevideo, i 14 de febrer a Lima. 

Pablo Macho i Emma Arquillué protagonitzen Loco amoris, dirigida per Pau Roca i escrita pel mateix Pablo Macho. Oriol Puig Taulé, escrivia en una crítica de l’obra quan es va representar al Tantarantana, que és un espectacle sobre l’amor en el qual els actors s’interpreten a si mateixos per reflexionar sobre la presència, la distància i tot allò que hi ha entremig. La peça es podrà veure els dies 9 i 10 de febrer a Buenos Aires, 13 i 14 de febrer a Montevideo, i 17 i 18 de febrer a Lima.

Ada Vilaró portarà 360 grams els dies 11 i 12 de febrer a Buenos Aires, 15 i 16 de febrer a Montevideo i el 19 i 20 de febrer a Lima. La peça, de la qual parla l’Oriol Puig Taulé a la Crònica del Festival Internacional de Teatre de Tarragona 2021, és un monòleg molt personal on l’autora i intèrpret reivindica un realçament de la bellesa del cos a través de les seves diferències.

La quarta obra catalana que inclou la programació de Temporada Alta Iberoamèrica és Cuerpos celestes, una creació experimental d’El Conde de Torrefiel i cabosanroque, que proposa una singular visita guiada per un cementiri. La peça, que ha estat produïda per Fundació “la Caixa”, és una experiència sonora que pertany al projecte Site Un-specific. El projecte compta amb nou peces que proposen diferents passejos sonors per espais arquetípics, com un supermercat, un parc, un bosc o a la pròpia llar. Cuerpos celestes es podrà escoltar de forma gratuïta a través de la plataforma CaixaForum+ a partir del 7 de febrer.

Finalment, la sala Timbre4 de Buenos Aires tornarà a acollir el Torneig de dramatúrgia transatlàntic, que arriba a la seva onzena edició i continua enfrontant autors catalans – i balears – amb autors argentins. Els representants catalans d’aquest cèlebre torneig són Xavi Buxeda i Carla Rovira, guanyadora del torneig de l’any passat. Buxeda hi participarà amb el text Ja ho deixarem escrit i Carla Rovira amb El canvi. Ambdós dramaturgs tenen el repte de traduir les seves propostes al castellà i de dirigir i assajar amb actors argentins. Els seus textos s’enfrontaran als dels autors de Buenos Aires.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació