El Sismògraf fa tremolar Olot

Els teatres, museus, places i carrers d'Olot s'omplen de dansa en un festival parit i dirigit per Tena Busquets.

S’ha presentat la novena edició del Sismògraf –el festival que detecta el moviment– la tercera com a mercat estratègic del Departament de Cultura. La capital de la Garrotxa torna a ser l’epicentre del moviment en totes les seves expressions, des del hip hop al circ, passant evidentment per la dansa contemporània. Els teatres, museus, places i carrers d’Olot s’omplen de dansa en un festival parit i dirigit per Tena Busquets, Premi FAD Sebastià Gasch 2016.

Seran quatre dies, del 20 al 23 d’abril, plens de dansa i moviment pertot. El Teatre Principal d’Olot, el Museu de la Garrotxa, la Plaça Major o les Escales de Sant Esteve seran alguns dels escenaris on podrem veure les darreres creacions de companyies com Circ Pànic, Mucab Dans o Marta Carrasco. El Molí d’en Climent serà l’escenari on tindrà lloc Welcome, d’Amebeu Teatre, un espectacle multidisciplinari participatiu dirigit per Josep Rodri i coreografiat per Marta Dalmau. O el Pla de Can Marcé es veurà envaït pel Colectivo Lamajara i el seu Dispositivo LABranza, una peça inspirada en els moviments del treball del camp, unint la pagesia i la dansa amb les accions de cavar, llaurar, fangar o recol·lectar. La dansa sobre xanques de la Cia. Maduixa portarà Mulïer a la Plaça Major, on s’explora la identitat femenina a través del joc amb el cos. I com ja va essent una de les tradicions més arrelades (i esperades) pels olotins el diumenge 23 d’abril l’Itinerari de Dansa tornarà al Parc Nou, amb peces de Mal Pelo, La Intrusa, Diego Sinniger o Lucía Marote. També tindrà lloc durant aquest Sismògraf l’Erupció Basca / Euskal Erupzioa, una proposta dedicada a les creacions provinents del País Basc amb peces de la Compañía Sra- Polaroiska, Lokke i Olatz de Andrés o la Compañía Montero.

El Sismògraf remourà Olot durant aquests quatre dies d’abril, pèro com a bon moviment sísmic, les rèpliques han començat fa temps. Al gener ja es va poder veure Apel·lació a la pedra, de Sònia Gómez, al març arribarà Anarchy, de la Societat Doctor Alonso, i a l’abril seran els Afasians de loscorderos i Za! Passat el Sismògraf, encara es produiran tres rèpliques: Tots dansen, de Ramon Baeza, el festival de dansa local, amateur, emergent i experimental SimoOFFgraf, 8del9: Festa Major, de l’Esbart Olot i Medea, de Thomas Noone Dance.

El festival no s’oblida tampoc de les activitats educatives, de les quals en són exemples El millor públic (un projecte de creació i formació de públics dirigit per Toni Jodar, Beatriu Daniel i Bàrbara Raubert), Projecte Tirabuixó, per realitzar de forma diària i habitual a l’escola (ideat per Sofia Asencio i Barbara van Hoestenberghe) o La maleta del Dan Dan Dansa. El Sismògraf també té un espai dedicat als professionals, que inclou una masterclass de Quim Bigas per a gestors culturals, Una conferència ballada de Toni Jodar / Explica dansa ola 5a edició de la Finestra d’Internacionalització de la Dansa (FID), una trobada entre artistes i programadors.

Per a més informació podeu consultar el web del Sismògraf.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació