Deu espectacles de La Mostra que no ens volem perdre

Aquest matí ja ha començat la programació, i aquest vespre és la inauguració ofical de La Mostra. Entre els 56 espectacles que s'hi podran veure fins el diumenge 10, n'hem triat deu que, per un motiu o un altre, no ens volem perdre.

Ahir dijous es va inaugurar La Mostra d’Igualada. Entre els 56 espectacles que s’hi podran veure fins el diumenge n’hem triat deu que, per un motiu o un altre, creiem que no ens volem perdre.

Babia, de Ganso & Cia.

Ganso & Cia: Babia (Estrena). Ells viuen a Babia, absorts, abstrets, com dos autèntics desconeguts. Cada dia és igual al següent en aquesta espècie de magatzem ple de caixes. Un dia el telèfon deixa de sonar i es veuen obligats a mirar-se. Babia és una comèdia poètica per a tots els públics. Ens explica, sense dir ni una paraula, una història quotidiana, d’amistat, de treball i d’imaginació. Una creació plena d’humor i humanitat. (Divendres 8, 11:00h, Teatre Municipal l’Ateneu)

Volver a jugar, de Dragones en el andamio

Dragones en el andamio: Volver a jugar (Estrena). Volver a jugar és una obra de dansa contemporània i joc teatral. Busca un retrobament amb la puresa en tot aquell qui la visqui, en tot el públic que l’experimenti. És una obra que toca el sentiment més profund de cadascun de nosaltres, feta i pensada per fer-nos tornar a aquest estat que perdem en el transcurs de la vida. Més que una obra de dansa-teatre és una experiència per tota la vida. (Divendres 8, 10:30h, Teatre de l’Aurora)

Troppe Arie, de Trio Trioche

Trio Trioche: Troppe Arie (Estrena). Una vella tieta amb un passat gloriós en la música clàssica viatja en tournée pels teatres del món amb el seu nét, una jove promesa de la flauta travessera. També hi ha la Norma, la jove cuidadora, que amb la seva passió els implicarà en l’Òpera lírica. Les Àries d’Òpera més famoses seran interpretades de manera extravagant i entretinguda, acompanyades per un piano, una flauta i milers d’objectes. (Divendres 8, 15:30h i 22:00, Teatre Muncipal l’Ateneu)

H+G, d'Accademia Perduta

Accademia perduta: H+G (Estrena). Hansel i Gretel és, potser, el més pur dels contes iniciàtics. Ens arriba fidel a l’escriptura dels Germans Grimm com un relat de destí inevitable on cada moviment és gairebé un arquetip i cada frase un proverbi. La posada en escena motiva la participació de l’espectador. Els dos nens busquen la mirada del públic enmig de la multitud, però, malgrat la proximitat, és com si ens travessessin. Si allarguéssim la mà per tocar-los… ens cremaríem. Tots els actors que apareixen dalt de l’escenari tenen alguna discapacitat, ja sigui física o mental. (Divendres 8, 15:30h, i Dissabte 9, 11:45h i 16:30h, Escola de Música)

Hilos, de La Rous

La Rous: Hilos (Estrena). Venim al món units pel cordó umbilical que ens entrellaça d’una manera única a la nostra mare, però… Què passa després amb aquest fil? El cordó es talla en néixer, però el vincle que es crea entre ambdues parts, com un fil invisible, roman viu. Hilos parla de la història d’una mare, una dona plena de vida, que va donar a llum catorze fills units a ella per un fil. Dels fils transparents que la vinculaven de manera indissoluble a la seva família i del llegat que ens va deixar a cadascun per ser capaços de teixir els nostres propis fils. (Divendres 8, 17:30h i 20:30h, Teatre de l’Aurora)

The Bag Lady, de The Bag Lady Theater

The Bag Lady Theater: Bag Lady. Aquesta és la història d’una dona solitària que construeix el seu propi món utilitzant els objectes més simples. Sola, fent servir tot el seu cos, explorant el poètic món del silenci, cada bossa de plàstic es transforma, entre les seves mans, en un personatge. Com un regal ens farà descobrir i viure diferents moments, tots construïts amb aquest humil material. Una ballarina que no pot ballar fins que no descobreix el seu propi cor, un caradura buscant la seva estimada, una geisha que utilitza la seva vara de bambú com una flauta o com una arma assassina… (Divendres 8, 20:30h, i Dissabte 9, 21:00h, Espai Cívic Centre)

Cubs, de Bambalina Teatre Practicable

Bambalina Teatre Practicable: Cubs (Estrena). Una caixa no és només un contenidor físic. Aquests cubs contenen històries, històries infinites. Es poden veure, tocar, ordenar. Però quan les llances enlaire… qualsevol cosa pot ocórrer. I, en obrir-se, quina història eixirà del seu interior? Les mateixes caixes, els mateixos dibuixos, els mateixos objectes formen un únic univers que crea mons diferents en cada funció. I cada caixa, amb tots els objectes i titelles que conté, espera l’oportunitat de contar la seva història si és escollida per l’espectador. (Dissabte 9, 10:15h, Teatre Muncipal l’Ateneu)

Loops, d'Engruna Teatre. © Roser Blanch

Engruna Teatre: Loops (Estrena). La Zig i la Zag busquen alguna cosa. Les mou la curiositat. Una porta un pes feixuc a l’esquena, que la fa caminar lenta però constant. L’altra no porta res, llevat d’una capseta al cap, on hi emmagatzema tot allò que viu. L’una és l’experiència, l’altra la inexperiència. L’una toca el violoncel, l’altra la flauta. L’una ja en torna, l’altra encara hi va. Donant voltes pel món, es trobaran. I aquest encontre les farà créixer: l’una es buidarà i l’altra s’omplirà. Un joc sobre el pas del temps, un cant a la vida i a la idea de la continuïtat i l’herència. (Dissabte 9, 13:15h i 16:30h, Espai Cívic Centre)

Ragazzo, de Teatre Tot Terreny

Teatre Tot Terreny: Ragazzo. Europa, estiu de 2001. La ciutat del Ragazzo viu la restricció de drets socials més gran que ha viscut el continent des de la Segona Guerra Mundial. 30.000 policies patrullen els carrers i no permeten l’entrada a la Zona Rossa, el lloc on els líders mundials del G8 estan realitzant una cimera. Ragazzo participa al Fòrum Social Mundial que també s’ha instal·lat a la ciutat i on més de mig milió de persones discuteixen com seria aquest “altre món possible”. Dedicat a la memòria de Carlo Giuliani, assassinat a Gènova el 20 de juliol de 2001. (Dissabte 9, 20:00h, L’Escorxador)

Abandónate mucho, de Las XL

Las XL: Abandónate mucho. Espectacle musicoteatral que deconstrueix el mite de l’amor romàntic. En un viatge sincer i divertit ens descobrim com princeses, cupletistes, ionquis, meditadores, seductores… totes i cap d’elles. Des de la comprensió de la incomprensió. Amor sense fi! (Dissabte 9, 24:00h, Kiosk del Rec)

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació