Cor de teatre: un viatge a l’Odissea i la Ilíada

La companyia Cor de Teatre ens endinsa en la Guerra de Troia a partir dels textos d’Homer.

Odi, poder, traïció, llibertat o com els desitjos humans han esdevingut en grans guerres de la història del món. Anhels i sentiments que formen part de la literatura universal des dels temps d’Homer, autor de dos poemes clàssics: l’Odissea i la Ilíada. La companyia Cor de Teatre ens endinsa en la Guerra de Troia a partir de les textos d’Homer i ens farà viatjar amb les seves veus per alguns dels episodis més emocionats d’aquests dos poemes èpics. TROIA, una veritable odissea! arriba al festival Temporada Alta, el proper 6 de desembre al Teatre Municipal de Girona i del 13 de desembre fins al 30, s’instal·larà a la Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya.

Aquesta versió basada en el relat fundacional de la literatura europea, posseeix a professionals artístics al capdavant del projecte com David Costa, guionista i director musical i Joan Maria Segura i Bernadas, director escènic i coreògraf. Però també a trenta intèrprets que, mitjançant la seva veu, ens transportaran a la Guerra de Troia i el retorn d’Ulisses a Ítaca. La companyia Cor de Teatre serà l’encarregada de narrar tretze episodis d’aquests clàssics homèrics: l’Odissea i l’Ilíada de l’autor grec Homer. En primer lloc, ho faran en el marc del Temporada Alta i, posteriorment, s’instal·laran a la Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya.

Segura, director escènic de l’espectacle, explica que “l’espectacle és una peça teatral, plàstic i musical”. Així és com ho ha definit. Afegeix que “és teatral perquè la companyia Cor de Teatre posa en escena una obra literària al complet. Plàstica, perquè donen importància a el fet de transportar la bellesa dels clàssics dalt de l’escenari. I, alhora, la música clàssica transmet emoció”. En la funció, quasi no hi ha text, només hi ha un petit fragment representat per Penèlope què és necessari per encetar l’obra. Tot el demés, és cantat.

TROIA, una veritable odissea! ens proposa endinsar-nos en les accions més rellevants de la mitologia grega: deus i herois, el rapte d’Helena, la guerra entre grecs i troians, el cavall gegantí, les aventures d’Ulisses, les malvades sirenes o el retrobament entre Penèlope i Ulisses. I, tot això, a través de peces musicals clàssiques d’autors com Purcell, Bach, Händel, Mozart, Verdi o Wagner.

En definitiva, aquest espectacle que acarona aquestes obres literàries imprescindibles, ens les fa repensar i ens les explica com mai abans ens les havien explicat. És, també, un paral·lelisme amb el món actual, en com desitgem la llibertat i el poder o l’odi i la traïció pels beneficis personals i individuals. Sí, avui en dia també ens barallem per solucionar els problemes. Així doncs, què ha canviat?

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació