Avui arrenca la mostra de dansa contemporània IN SITU

Arriba la 1ª edició IN SITU-Mostra de dansa contemporània amb la presentació dels 6 treballs de creadors independents amb base a Catalunya seleccionats per un comitè de professionals del sector.

Arriba la 1ª edició IN SITU-Mostra de dansa contemporània amb la presentació dels 6 treballs de creadors independents amb base a Catalunya seleccionats per un comitè de professionals del sector. IN SITU vol consolidar-se com una Mostra anual a la ciutat de Barcelona sense una localització definida, per moure’s pels diferents espais de la ciutat fora dels circuits habituals de la dansa.

 

Avui i demà s’exhibirà la 1ª edició IN SITU-Mostra de dansa contemporània a l’espai LABORATORI de l’ARTS SANTA MÒNICA en el marc de l’exposició ARTS EN MOVIMENT- Dansa a Catalunya (1966-2012) una retrospectiva sobre el sector en el context de Catalunya.

El principal objectiu de la mostra és ser un punt de trobada on donar visibilitat, reconeixement i context a la creació independent en dansa contemporània a Catalunya, oferint un espai als artistes independents o col·lectius artístics a obrir el seu treball a noves experiències d’exhibició i ampliar l’accés a un públic més divers a través de l’emplaçament i el format de l’exhibició.

En aquesta 1ª edició l’ ARTS SANTA MÒNICA ha apostat pel projecte i l’ha considerat com una activitat de la gran exposició que ha preparat sobre la dansa contemporània feta a Catalunya.

A partir de d’avui s’exhibirà la 1ª edició IN SITU Mostra de dansa contemporània a l’ARTS SANTA MÒNICA en el marc de l’exposició ARTS EN MOVIMENT- Dansa a Catalunya (1966-2012)  que es pot veure al centre del 29 d’octubre de 2012 al 26 de gener de 2013.

IN SITU neix a partir d’un anàlisi de la situació actual de la dansa contemporània, concretament del sector de creadors independents que desenvolupen el seu treball sense una estructura que els doni suport, i que es troben a cavall entre els creadors consagrats i els més novells. Per aquest motiu la mostra té la voluntat de donar suport a aquest sector creant una mostra on aquest col·lectiu pugui exhibir el seu treball. En aquesta 1ª edició IN SITU es mostrarà una selecció de 6 peces de creadors independents (emergents) que estan desenvolupant un llenguatge artístic propi.

IN SITU vol apropar la dansa contemporània al públic emplaçant la Mostra a diferents espais de la ciutat i creant espais de diàleg entre artistes i espectadors en els quals compartir el procés creatiu de cada artista. La Mostra compagina actuacions, projeccions de vídeos i debats, un format pensat per dotar de cert dinamisme la mostra i alhora crear els ambients necessaris per generar un debat entre espectadors i artistes.

Les 6 peces seleccionades s’exhibiran els dies 16 i 17 de novembre en càpsules de 2 peces en una estructura que combina actuació, vídeos i un col·loqui amb el públic amb una duració aproximada de 90 minuts que inclou 2 actuacions, 2 projeccions i un col·loqui final.

Durant els dos dies es podran veure els treballs dels 6 artistes seleccionats entre les 42 propostes rebudes en la convocatòria oberta (juny-juliol 2012). El procés de selecció final ha estat a càrrec d’un equip de professionals del sector format per dos gestors culturals i tres creadors. El Comitè de selecció d’aquesta 1ª edició ha estat format per: Federica Porello, Claudia Solano, Paola Marugán, Beatriu Daniel i Sofía Asencio.

Els artistes seleccionats per aquesta 1ª edició IN SITU són: Maria Campos amb la peça “Tarannà”, LES BRÖNTE – Victoria Macarte i Rosa Tharrats amb “(NEO)TAXIDERMIA 1.0”, Bea Fernández/Las Santas amb “Restos de Mis series”, Anna Rubirola amb “Dia Zero”, Aurea Romero amb “Promenade” i finalment Carolina Bonfim amb “Moog – Remake of dance movements in nightclubs”.

Per aquesta 1ª Edició IN SITU, la productora Atzucac Films ha creat unes peces audiovisuals individuals per a cada artista que serviran d’introducció a la temàtica del procés creatiu darrere del treball presentat, i que juntament amb el col·loqui, ajudaran als espectadors a comprendre i conèixer de més a prop aquest procés, posant l’èmfasi en l’experiència de l’artista durant el procés de creació, obrint al públic les idees, les motivacions i les inquietuds darrere del treball.

El vídeo s’ha creat amb la intenció d’introduir el públic al procés de creació i el contingut de la peça, amb l’objectiu d’informar de tot allò que alimenta la proposta, per a una millor comprensió de la mateixa. El fil conductor de la peça audiovisual serà una entrevista als artistes on es donen a conèixer els principals plantejaments, interessos, inquietuds dels artistes, els quals seran desenvolupats en el debat/col·loqui entre el públic i els artistes; i que també recull part del material documental del procés de creació de la peça (assajos, documents, imatges relacionades amb la investigació…).

Punts de comunicació i punts per descarregar el material premsa:

www.mostrainsitu.com (descarregar dossier i imatges)

www.facebook.com/Mostra.Dansa.Contemporania

twitter.com/InSitu_Mostra

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació