Autors i actors, s’obre el Premi Born teatre

Si sou autors teatrals i busqueu premi potser ja l'heu trobat. El passat 17 de març es van presentar les bases del XLI Premi Born teatre al Cercle Artístic de Ciutadella.

Si sou autors teatrals i busqueu premi potser ja l’heu trobat. Només heu de clicar aquí. El passat 17 de març es van presentar les bases del XLI Premi Born teatre al Cercle Artístic de Ciutadella, que té un dotació de 14.000 euros i permet la traducció i edició de l’única obra guanyadora a l’euskera, el català, el castellà i el gallec. Les obres poden ser escrites en les dues llengües oficials de les Illes Balears, i el termini de presentació s’esgota el dia 15 de juny. El títol de l’obra guanyadora es farà pública el proper 22 d’octubre.

Xavi Morató | Foto BiBi Oye

Els preseleccionadors d’aquest Premi Born Teatre són Iban Beltrán, fil·lòleg llicenciat en dramatúrgia per l’Institut del Teatre, i Rafel Duran, Llicenciat en direcció escènica a l’Institut del Teatre de Barcelona. El jurat del XLI Premi Born de Teatre està constituït, de moment, pel professor d’història i crítica teatral de la Universitat d’Alacant Gabriel Sansano, per la professora de Teatre Espanyol de la Universitat de Barcelona María José Sánchez-Cascado, pel gestor cultural i coordinador nacional de teatre a Mèxic Juan Meliá, i per Fabrice Corrons, professor de la Universitat de Toulouse i especialista en teatre català contemporani. Les editorials compromeses amb les publicacions són Artez, que assumirà la traducció al castellà i l’euskera, la Revista Galega de Teatro i Arola Editors. Ara que ha sortit la col·lecció Dramaticles de Comanegra, qui sap si en el futur també podrà ficar cullerada en le spublicacions en català. Per altra banda, si aneu escassos de vocació creadora o de talent però teniu ganes d’aportar diners al projecte, a finals d’estiu tindreu ocasió de col·laborar en el micromecenatge engegat pel mateix Cercle Artístic Crec en el Premi Born, que aspira a finançar col·lectivament el premi.

L’any 2013 Carles Mallol va guanyar amb l’obra Mata el teu alumne, que va representar-se al Cercle Artístic de Ciutadella. Un peu gegant els aixafa a tots, de Xavi Morató, va ser l’obra premiada el 2014, i tant l’una com l’altra van convertir-se en obra representada i lectura dramatitzada. Morató va escriure una comèdia de relacions de parella, i en Bernat Puigtobella va entrevistar-lo quan es va prestar l’ocasió. Al seu torn, Mata el teu alumne de Carles Mallol és una comèdia negra de tarannà més psicològic, una obra en què la realitat pot intuïr-se o pot veure’s influenciada per la ficció.

Enguany el Cercle Artístic organitza de nou les Residències de Creació Teatral Premi Born, que faciliten la posada en escena i, de retruc, una estada a Menorca. La convocatòria de les II Residències del Premi Born de Teatre va destinada a companyies teatrals de tot l’estat, que per optar al premi hauran de presentar un projecte artístic. La convocatòria de l’any passat va premiar la companyia de teatre catalana LAminimAL pel seu projecte De la transformació dels cossos simples. Si sou d’una companyia i teniu ganes provar sort, feu una ullada a les bases. El col·lectiu guanyador ho sabrà el dia 15 de juliol i la seva estada a l’illa tindrà lloc a l’octubre, mes en què es lliura el Premi Born.

Us podeu descarregar les bases del premi Born i de les residències aquí.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació