Al Teatre Principal de Palma, “La cultura no s’atura!”

L'entitat ha generat un seguit de continguts digitals per gaudir-ne durant el confinament.

Antoni Barceló

Antoni Barceló

Curiós de la cultura

«La cultura s’obre camí i sempre troba vies alternatives per expandir-se quan les circumstàncies canvien»

El Teatre Principal de Palma té clar que és un motor cultural de primer ordre i per això ha engegat sota el lema «La cultura no s’atura!» quatre iniciatives que poblen la Xarxa de talent illenc: Teatre de Contenció IB, Àries des del Balcó, la sèrie ‘Clitemnestra’ en Espera i un Arxiu de Produccions.

El Teatre Principal de Palma.
El Teatre Principal de Palma.

Teatre de Contenció és una proposta de l’Associació de Dramaturgues i Dramaturgs de les Illes Balears (ADIB), que ha promogut entre els seus associats escriure monòlegs de 3 min per ser gravats amb mòbil. Els interpreten actors i actrius de l’Associació d’Actors i Actrius Professionals de Balears (AAAPIB); els costs econòmics han anat a càrrec del Teatre Principal mateix. Aquestes produccions també es poden trobar arreu de les xarxes socials amb l’etiqueta #TeatreDeContencióIB. Helsinki de Rafa Gallego i interpretada per Toti Fuster, Crònica d’una dona confitada o el petit plaer de cada dia de Carme Planells i interpretada per Lina Mira o Podries tornar? d’Irene Niubó i interpretada per Maria Bauçà en són alguns exemples.

La segona iniciativa, Àries des del Balcó, és una proposta musical mitjançant la qual el Teatre Principal ha demanat a solistes de les Illes que enregistrassin una ària cantada per ells des de casa seva. El tenor Antoni Lliteres hi ha participat amb “Nessum dorma” (de l’òpera Turandot de Giacomo Puccini, 1926), “O sole mio” (cançó napolitana escrita per Giovanni Capurro i musicada per Eduardo di Capua, 1898) i “Pàtria” (cançó popular mallorquina escrita i musicada per Maria Sabater, 1986), mentre que la soprano Elsa Salord hi ha col·laborat amb “Summertime” (composició de George Gershwin per a l’òpera Porgy and Bess, 1935) i “O mio babbino caro” (de l’òpera Gianni Schicchi també de Puccini, 1918).

En tercer lloc, hi ha la sèrie ‘Clitemnestra’ en espera, que ha estat creada per donar a conèixer detalls sobre la producció Clitemnestra. La casa dels noms, del cèlebre director Agustí Villaronga, l’estrena de la qual estava prevista per al 20 de març però es va haver d’ajornar. És el director de l’obra mateix el qui protagonitza el primer episodi de la sèrie, que introdueix els espectadors en el text firmat per l’escriptor irlandès Colm Tóibín. Els següents capítols donen el torn de paraula als actors i actrius del repartiment, Núria Prims, Josuè Guasch, Marc Bonnín, Sara Sánchez, Marina Font i Aitor Gabaldà.

Finalment, el Teatre Principal ha habilitat un arxiu en línia en què posa a la disposició del públic enregistraments d’algunes produccions de temporades passades. Per una banda, hi trobareu peces teatrals completes com ara Comviure, coproduïda pel Teatre Principal i Diego Ingold; La nit de Catalina Homar, escrita per José Carlos Llop i protagonitzada per Catalina Solivellas, o l’obra col·lectiva Mar de fons. Per una altra banda, també hi ha òperes completes com ara Turandot, interpretada, entre d’altres, per l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears.

Podeu accedir a l’oferta completa de continguts a l’apartat Creació i Producció del web del Teatre Principal i també directament al seu canal de Youtube. Si una cosa hem après del confinament és que la cultura s’obre camí i sempre troba vies alternatives per expandir-se quan les circumstàncies canvien. No permetem, doncs, que mai s’aturi!

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació