Barcelona Dibuixa

Diumenge 20 d'octubre torna la gran festa del dibuix en diferents barris de Barcelona.

Irene del Val

Irene del Val

Estudis literaris

Per desè any consecutiu torna la gran festa del dibuix de la ciutat de Barcelona. Amb el nom de Barcelona Dibuixa, s’amplia el festival abans conegut com Big Draw, que ara s’escampa per més barris. Aquest diumenge 20 d’octubre d’11.00h a 19.00h es faran per tota la ciutat 48 tallers gratuïts on grans i petits podran explorar la seva creativitat.

Anna Guarro, comissària del festival, explica que el Barcelona Dibuixa vol reformular el concepte de taller basat en teoria-pràctica-conclusió. Han ideat un format de taller on la gent pugui incorporar-se i sortir en qualsevol moment. Això fa que la participació sigui àgil a la vegada que distesa.

Tots els tallers estan liderats per professionals, artistes de trajectòria consolidada i artistes emergents. A més a més l’oferta és molt rica, no hi ha dos tallers iguals. Segons Guarro, s’ha procurat que les propostes artístiques tractin temes universals que apel·lin a tothom. Són prou essencials com perquè les facin infants però prou riques per ser desenvolupades per participants de totes les edats. Estan pensades tant per als experts com per als iniciats. Seguint un mètode de creació contemporani els tallers parteixen d’unes pautes de creació molt riques –com poden ser un suport, un material o un color concrets– i el participant pot deixar volar la seva creativitat dins el marc de la proposta.

Guarro remarca que el Barcelona Dibuixa vol trencar amb les maneres clàssiques i preconcebudes del dibuix. Estirar el concepte de dibuix fent palès que aquest està present en el dia a dia de tothom. Per exemple l’artista Alicia Framis proposa utilitzar retoladors de tinta invisible per parlar dels sentiments o Ignasi Blanch ens farà crear amb el color blau. També hi ha un taller per treballar amb sorra i altres materials innovadors pensats perquè el participant creï de manera intuïtiva. Tothom podrà compartir les seves obres a les xarxes a través del hashtag #BarcelonaDibuixa19.

Com a projecte cultural de la ciutat, el Barcelona Dibuixa té els objectius de celebrar la creativitat de Barcelona i de Catalunya a través dels seus creadors i de la ciutadania. És un esdeveniment que evidencia la importància del fet de dibuixar, una experiència que desvela emocions i sentiments, i és, alhora, una forma de coneixement, d’expressió o comunicació i d’apropament a la cultura. També, per descomptat, és una jornada per compartir un moment creatiu i lúdic de diversió transgeneracional.

Finalment vol fomentar els diversos nuclis culturals de la ciutat. El festival, que va néixer ara fa deu anys en el si del Museu Picasso, ha anat evolucionant amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i gràcies a la bona rebuda de la ciutadania i enguany hi participen tretze noves entitats: Castell de Montjuïc, Fabra i Coats – Fàbrica de Creació i Centre d’Art Contemporani, Institut del Teatre, Mercat de les Flors, Museu d’Història de Barcelona, Museu d’Història de Catalunya, Museu Frederic Marès, Museu Marítim de Barcelona, Casal de Barri del Besòs, Centre Cívic Can Felipa, Centre Cívic Besòs, Centre Cívic Sant Andreu i la Comissió veïnal “Besòs- Maresme, barri net”.

Podeu trobar més informació al web del Barcelona Dibuixa.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació