Photogenic Festival: la fotografia a peu de carrer

Una segona edició que omplirà de fotografia el barri de Gràcia del 13 al 27 d’octubre

L’any passat arrencava el Photogenic Festival amb una proposta fresca, diferent i necessària, però d’eslògan ben senzill: portar la fotografia a peu de carrer. Amb tot un èxit d’assistència i una gran acollida entre els comerços i institucions del barri, el festival presenta ara una segona edició plena d’activitats que omplirà de fotografia el barri de Gràcia del 13 al 27 d’octubre.

"The dispossessed path", per Àngel Garcia

El festival és un projecte de l’Associació Sobreàtic, i neix de la certesa, entre un grup de joves professionals del sector, de que cal reivindicar la cultura com un dret de tots i per a tots. Davant l’esnobisme i l’endogàmia que sovint caracteritza el sistema de galeries de la ciutat, el festival busca posar la fotografia a l’abast de tothom, perquè te la trobis mentre passeges, de camí a casa o mentre vas a comprar. Per això, els projectes seleccionats en aquesta edició s’exposen, durant les dues setmanes de durada del festival, en trenta locals i comerços del barri de Gràcia, seu dels impulsors del projecte, amb la intenció afegida de potenciar el petit comerç i els productes locals i de proximitat.

Una de les característiques fonamentals del festival és l’aposta per la fotografia emergent. La convocatòria oberta va tenir una gran acollida i es van rebre projectes d’arreu del món. De la selecció que n’ha fet un jurat professional, els projectes cauen en dues categories: els ‘Nous talents’, que exposen per primera vegada, i els ‘Fotògrafs emergents’, que tot just comencen a fer-se un lloc. També podrem veure una exposició col·lectiva d’alumnes de les escoles de fotografia Grisart, IEFC i Elisava; així com el projecte social, resultat de la col·laboració amb La Casa de Carlota, un estudi de disseny en el que treballen conjuntament estudiants, dissenyadors i persones amb diversitat funcional (discapacitat intel·lectual i Trastorn de l’Espectre Autista). Cal destacar un canvi en el programa, ja que amb la desqualificació de Mauricio León, La Pelu de Verdi passarà a servir també d’espai expositiu per al projecte social, juntament amb Muguet.

"Xurrealisme", per Marta Huertas

Photogenic vol ser un espai de trobada entre professionals, fotògrafs emergents i públic. I també vol donar cabuda a diferents gèneres fotogràfics que sovint no tenen lloc en els festivals de fotografia: fotografia de moda, musical, gastronòmica o Lifestyle. Per això aquesta segona edició presenta una oferta de conferències (d’entrada lliure fins a completar aforament) de fotògrafs professionals que vol facilitar aquest intercanvi, amb noms com Colita, Pere Torrent “Peret”, Carlos Pericás o Manel Esclusa. Així com workshops (podeu inscriure-us aquí) per a tots els gustos, amb professionals com Cristina Otero, Xabier Mendiola o Hector Ges i Victor Supertramp. També tindrà lloc un taller per a infants i altres activitats participatives com el Drink&Click o un concurs d’instagram.

Arrodonint la programació, el festival obre nou apartat audiovisual amb la projecció de tres documentals als Cinemes Verdi Park. Podrem veure el film de Ventura Pons sobre Colita (Cola, colita, colassa, 2015) i La calle en un instante (2015), sobre fotografia de carrer. La perla, però, és la pre-estrena del documental Mapplethorpe (Look at the pictures) (2016), sobre el controvertit fotògraf estatunidenc, film guanyador de dos Emmys i que sembla que fa camí cap a l’Oscar. Finalment, al contrari del que diuen els programes de mà, tots els documentals seran gratuïts fins a completar aforament, així que caldrà córrer!

Més informació a la web del festival.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació