Os fillos da vide. Les vinyes gallegues

'Os fillos da vide' un documental intimista que ens mostra la cultura ancestral que envolta el vi i la verema.

Os fillos da vide de la directora Ana Domínguez ens transporta a la seva Galícia natal en un viatge intimista que ens mostra la cultura ancestral que envolta el vi i la verema. Aquest documental gallec forma part de la secció Collita del Festival Most 2018.

Os fillos da vide és un documental etnogràfic molt personal, amb imatges rodades amb tanta delicadesa que fan sentir a l’espectador que està visitant de primera mà les terres gallegues que ens mostra.

Els temps a la vinya són lents, i així ho constata la càmera, en els plànols llargs que es recreen en el paisatge. No hi ha pressa, parem en cada detall, en cada estació. L’elaboració del vi és un procès lent, que dura tot un any i que, en cada època, requereix unes tasques concretes. Observem la importància de l’estacionalitat, com canvien els colors, les vinyes i també els treballs a realitzar. Hi ha un moment per a cada cosa i s’ha de respectar.

El documental intercala el paisatge gallec amb les històries personals que ens expliquen els protagonistes, treballadors ancians que han dedicat tota la seva vida a les vinyes i ens expliquen els seus records. Podem sentir la passió que senten ells pel que encara fan. Per a ells no és només una feina, és una part important de la seva vida, lligada a la família, i en la qual van conèixer als amics i als amors de joventut. La directora també narra les seves pròpies vivències i records personals d’infancia, afegint imatges en format Super 8 grabat a l’època.

Assistim a les diferents fases d’elaboració del vi i l’evolució dels treballs de la verema. S’ha passat de la senzillesa i el treball artesà, que encara alguns conserven, a la mecanització dels processos. Per acabar, descobrim que la verema és i sempre ha estat un fet social a les localitats vinícoles. Un pretext per reunir-se i per celebrar, abans en reunions de caràcter més familiar i avui dia amb importants festes populars. 

Os fillos da vide es podrà veure al Festival Most, el dia 10 de novembre a Can Ràfols dels Caus a les 11h. i el dia 17 de novembre a l’Auditori del VINSEUM a les 10h. Més informació aquí. 

Aquí podeu trobar tota la informació sobre el Most. Festival Internacional de Cinema del Vi i el Cava.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació