Memorimage. Cinema i música a Reus

Es presenta la tretzena edició del festival Memorimage, Festival Internacional de Cinema de Reus

Del 7 al 10 de novembre se celebra el festival Memorimage, Festival Internacional de Cinema de Reus, una de les cites indispensable del cinema documental. El film inaugural serà Andrea Motis, The Quiet Trumpet de Ramon Tort, una història plena d’emocions i acompanyada de molta música jazz,  que relata un canvi vital, el salt professional de la seva protagonista, la trompetista Andrea Motis.

Es projectarà el dia 7 de novembre, a les 21:00h., al Teatre Bartrina. Després de la projecció hi haurà una actuació de l’Andrea Motis i el Joan Chamorro, coincidint amb la commemoració de l’any de Reus com a Ciutat de la Música 2018, amb entrada gratuïta per a tots els assistents.

La Secció Oficial comptarà amb atres projeccions interessants, com la del documental Deaf Child, en la qual el director, Alex de Ronde reflexiona sobre la infantesa i la història de superació del seu fill Tobias, un jove que va néixer sord. Non intenso agora un film d’autor al qual conflueixen diferents revolucions, la de maig del 68, la Revolució Cultural Xinesa i la Primavera de Praga. Miró contra Miró, que indaga sobre la cara desconeguda de Miró, que cremava i destruïa els seus quadres per no perdre la seva capacitat de provocar. Ciudadano Fernando Gallego, retrat de la part anònima del DJ Nando Dixcontrol.

A la Secció MemoriReus es podran veure les pel·lícules Una vida fent fira sobre les set dècades de la firaReus. Hereus d’un cardenal proscrit, que ens parla de la part de l’església catòlica tarragonina que va romandre fidel a Catalunya i a la cultura catalana durant la dictadura franquista. Nueve días sin Fidel que retrata els 9 dies de dol oficial a Cuba després la mort de Fidel Castro, plens de mostres de reafirmació i de silencis íntims.

Aquest any, a més hi haurà una Sessió Vintage amb la projecció de El Jovencito Frankenstein per celebrar el bicentenari de la publicació de Frankenstein.

També la secció MemoriXics, dedicada al públic familiar, projectarà El regreso de la Pantera Rosa de Blake Edwards.

Per altra banda, Memorimage ofereix el taller “Aprèn com fer un documental”, dirigit a tots aquells interessats en explicar històries properes a través d’un documental.

El dissabte 10 de noviembre tindrà lloc la Cloenda de Memorimage 2018 amb l’entrega de Premis i la projecció d’Out, un documental al qual, a través de les xarxes socials, diversos adolescents de tot el món declaren la seva homosexualitat a familiars i amics.

Paral·lelament al festival, dins el marc de la Jornada Professional, hi haurà la segona Trobada de Responsables d’Arxiu i Documentació de les Televisions estatals, que tindrà com a objectiu contrastar mètodes diferents d’organització, gestió del treball i recursos. A més, Ben Green, un dels precursors de les negociacions de drets d’imatge, oferirà una Master Class.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació