Fotografies que entendràs si has patit angoixa

El fotògraf americà Aaron Tilley i el director d’art Kyle Bean han publicat una sèrie d’imatges que retraten escenes estressants. Els artistes han volgut captar el moment anterior al desastre, quan ja no hi ha marxa enrere.

Clàudia Rius

Clàudia Rius

Periodisme i cultura. Cap de redacció de Núvol.

El fotògraf americà Aaron Tilley i el director d’art Kyle Bean han publicat una sèrie d’imatges que retraten escenes estressants. Els artistes han volgut captar el moment anterior al desastre, quan ja no hi ha marxa enrere. Aquestes imatges busquen transmetre a l’espectador la mateixa inquietud que senten les persones que tenen ansietat.

huevos

L’ansietat és un sentiment comú, sobretot en una societat basada en el consum i la rendibilitat. És per això que moltes persones poden sentir-se identificades amb la sèrie fotogràfica In Anxious Anticipation (En anticipació de l’ansietat), que el fotògraf Aaron Tilley i el director d’art Kyle Bean han creat a partir d’objectes. Aquestes imatges plasmen el moment previ a un fet que es preveu desastrós; la representació gràfica de la frase “la gota que fa vessar el got”.

piedra globo

L’ansietat és una emoció que ens ajuda a sobreviure, explica la Societat Catalana de Recerca i Teràpia del Comportament, que la defineix com el sistema d’alarma que té el nostre cos davant d’un perill. L’ansietat o angoixa no te per què ser una patologia, és una emoció com l’alegria, la ràbia o la tristesa. És quan el nostre sistema d’alarma s’activa en situacions on no s’hauria d’activar, que els trastorns d’ansietat es converteixen en una patologia. El Parc de Salut del Mar estima que el 15% de la població tindrà algun trastorn d’ansietat al llarg de la seva vida, tot i que el grup de persones que en pateixen episodis aguts és menor.

copa camisa

Les persones que pateixen ansietat acostumen a compartir un sentiment de patiment que es plasma en els seus pensaments, emocions, símptomes físics i comportaments. Per prevenir-ho, els metges aconsellen mantenir una dieta sana i un horaris estructurats, però també que l’hora de menjar sigui un moment de desconnexió i pausa. A part, també és necessari tenir un bon repòs, saber distingir quan treballem de quan descansem; fer exercici físic; aprendre a relaxar-nos; tenir una vida organitzada i ser realista a l’hora de seleccionar activitats. És recomanable no amagar els problemes, però tampoc analitzar-los constantment o ser catastrofista. Com passa sovint, les persones que pateixen ansietat han d’aprendre a reconèixer les coses que fan bé i enfortir la seva autoestima.

bolos

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació