Es busca sexe

A l'abril el Documental del mes és 'The Special Need', de Carlo Zoratti. Es tracta de la història d’Enea, un noi italià i autista que viu a la recerca de l’amor físic. Els seus millors amics s’embarcaran en l’aventura que implicarà ajudar-lo a apropar-se a les noies a través d’un viatge per Europa.

Tatiana Pagà

Tatiana Pagà

Graduada en llengües aplicades. Postgrau en Ideació i Narrativa Audiovisual. Actualment treballo a Núvol, digital de cultura, secció Pantalles.

A l’abril, el Documental del mes és The Special Need, de Carlo Zoratti. Es tracta de la història d’Enea, un noi italià i autista que amb 29 anys viu a la recerca de l’amor físic. Els seus millors amics s’embarcaran en l’aventura que implicarà ajudar-lo a apropar-se a les noies a través d’un viatge per Europa.

Fotograma de 'The Special Need'

Enea sempre ha estat un noi romàntic i amb moltes ganes de tenir novia, però ser autista mai li ha facilitat la feina. Els seus amics, Carlo i Alex, que entenen les seves necessitats perfectament, decideixen donar-li un cop de mà i s’emporten l’Enea a fer un viatge per Europa amb l’únic objectiu de satisfer el seu desig sexual. Aquesta aventura comença als prostíbuls, el primer lloc que se’ls ocorre visitar per aconseguir aquest propòsit, però acabaran per aprendre que el desig de l’Enea va més enllà del sexe explícit sense significat.

The Special Need planteja una necessitat rarament evidenciada per la societat, però que afecta milions de persones que pateixen algun tipus de discapacitat, ja sigui física o mental: les ganes de descobrir l’amor. De vegades, s’oblida que l’acte sexual pot anar més enllà de l’encontre i involucrar sentiments entre els integrants. Normalment, el fet de patir una discapacitat dificulta les possibilitats de poder tenir una relació amb una vida sexual activa i completa. És per això que aquest film és important, per donar visibilitat als col·lectius que ajuden aquestes persones a complir el seu desig carnal.

El format tipus road movie en què està plantejada la pel·lícula aporta frescor i fluïdesa al ritme de la història. Sovint es veuen plans on la càmera situada darrere l’Enea o a l’interior de la furgoneta, amb la qual viatgen per Europa, aproximen encara més l’espectador a sentir-se identificat amb els personatges que apareixen a escena. D’una banda, es fa dur veure com Carlo i Alex veuen la necessitat del seu amic i sovint senten impotència en no poder saber com ajudar-lo. De l’altra, és molt fàcil posar-se a la pell de l’Enea i comprendre com és de necessari mantenir contacte físic amb altres éssers humans.

Zoratti, que apareix al film com un dels amics de l’Enea, aborda el tema del sexe amb una naturalitat que s’acaba transmetent a l’espectador per força. La visualització d’aquest documental resulta fàcil i divertida, alhora que és humana i real. El director aconsegueix transformar el tema de la sexualitat, sovint considerat tabú o morbós, en un argument sobre l’amistat i l’empatia que es genera entre els éssers humans que vivim en la societat actual.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació