Els (S)avis tornen a TVC de la mà de Josep Puigbó

Aquesta tardor el 33 estrena una nova temporada del programa d’entrevistes en profunditat als savis avis del nostre país, aquest cop presentat pel periodista Josep Puigbó, que torna així a Televisió de Catalunya.

Aquesta tardor el 33 estrena una nova temporada del programa d’entrevistes en profunditat als savis avis del nostre país, aquest cop presentat pel periodista Josep Puigbó, que torna així a Televisió de Catalunya.

A partir del 9 d’octubre, Puigbó conversarà amb grans personalitats del nostre país, provinents de diversos àmbits professionals, com són la il·lustradora Roser Capdevila, el cardiòleg Valentí Fuster, el cronista Joan de Sagarra o l’arquitecte director de la Sagrada Família, Jordi Bonet.

El tenor Jaume Aragall (Barcelona, 1939) serà el primer dels nous (S)avis, que protagonitzaran el primetime del 33, els dimecres a les 22.30.  A la conversa que manté amb Josep Puigbó, Aragall, una de les millors veus que ha donat l’òpera del nostre país, parla dels èxits de la seva carrera, però també de les depressions que li han arribat a provocar pànic escènic. I és que el format de l’entrevista, de 50 minuts de durada –tot un luxe, en els temps televisius que corren-, permet una conversa franca i profunda, durant la qual els entrevistats senten la comoditat i la calidesa del sofà de casa, més que no pas la d’un plató de televisió.

De fet, l’espai on s’han enregistrat les entrevistes és una de les novetats que incorpora la tercera temporada del programa. L’escenari és el Saló del Vigatà del Palau Moja de Barcelona, una casa senyorial d’estil neoclàssic, construïda a finals del segle XVIII i que, actualment, acull les oficines de la Direcció General de Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya.

Així, cada dimecres, el 33 ens descobrirà el testimoni i l’exemple d’un savi o sàvia que, malgrat provenen de diferents disciplines i sensibilitats i han tingut un paper clau en el passat recent del nostre país. Tal com apunta la filosofia del programa, són persones que no només han viscut la història, sinó que han contribuït a escriure-la. Són homes i dones que no s’han rendit mai i que han combatut l’adversitat, que han lluitat contra ella i que saben què vol dir creativitat, idees, innovació i canvi.

Les seves experiències vitals ens parlen del dolor de la mort d’una filla, el perill de col·laborar amb la resistència francesa contra els nazis, l’emoció de participar en l’organització de les primeres eleccions catalanes, l’amarga pèrdua de la parella per la qui s’ha renunciat a moltes coses, o l’eterna dedicació a la construcció del temple de Gaudí, la Sagrada Família.

Les entrevistes descobreixen aspectes íntims dels personatges sobre les seves vides i les circumstàncies que les han envoltades i s’interessen també per com contemplen el complex moment actual i les nombroses incògnites que planteja el futur. El seu és un exemple de coratge, esforç i actitud positiva davant la vida, del qual, de ben segur, els espectadors n’aprendrem moltes coses.

Amb un total de 26 entrevistes i amb periodicitat setmanal, (S)avis -una producció associada de TVC amb la productora UNDATIA- esdevé un autèntic testimoni audiovisual d’una generació que ha viscut alguns dels moments més intensos del nostre passat més recent.

A banda de l’emissió dels dimecres a les 22.30 pel 33, (S)avis s’emetrà també posteriorment a TV3. A més, un cop emeses, les entrevistes quedaran penjades al web del programa.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació