El Festival Zoom d’Igualada, més internacional que mai

Durant cinc dies, els assistents gaudiran de nombroses cintes internacionals, seccions per a tots els gustos, xerrades i debats, i tindran l’ocasió d’apropar-se encara més a allò que es cou dins la petita pantalla i que ja s’ha convertit en el gran referent de l’audiovisual internacional

Avui comença la 12a edició del Zoom, el festival especialitzat en ficció televisiva que té lloc cada any a Igualada. Durant cinc dies, els assistents gaudiran de nombroses cintes internacionals, seccions per a tots els gustos, xerrades i debats, i tindran l’ocasió d’apropar-se encara més a allò que es cou dins la petita pantalla i que ja s’ha convertit en el gran referent de l’audiovisual internacional. Tot plegat serà gràcies a una organització que amplia les seves mires i que comptarà amb l’ajuda d’un jurat de luxe. Per la seva banda, Manel Fuentes, Emma Vilarasau i Gestmusic s’enduran els Premis d’Honor.

Emma Vilarasau | Foto Sara Shedden Casanova

Ja s’ha dit gairebé tot sobre el boom de la ficció televisiva actual. L’auge d’Internet i les múltiples crisis (no només econòmiques) que afecten el sector del cinema convencional han propiciat un augment potencial de l’atenció ciutadana cap al format de les sèries i les TV Movies, dues formes d’entendre l’entreteniment que viuen una autèntica edat d’or. El Festival Zoom d’Igualada, en aquest sentit, es presenta com una ocasió immillorable per a aquells que vulguin aprofundir-hi.

El plat fort d’aquesta edició és sens dubte la internacionalització, que de fet és la novetat principal. Països com Alemanya,Taiwan o Malàisia, amb una producció audiovisual gairebé desconeguda pel públic occidental, tindran cintes representants dins la Secció Oficial del Zoom, que com sempre comptarà amb la projecció de propostes nacionals i estatals. D’altra banda, dins una de les seccions més interessants del festival, el Zoom Docs, s’hi projectarà entre altres Ateneu, la porta de les idees, un documental de Daniel Serra on Josep Maria Pou fa un repàs dels canvis culturals més importants que s’han produït a Catalunya en els últims 150 anys.

Gràcies a aquesta obertura transcontinental, el Festival Zoom d’Igualada es converteix en un destí ineludible per als amants de la televisió a Catalunya i en el principal referent d’aquest sector al país. El mèrit està en haver sabut evolucionar, des de l’any 2002 quan va començar, des d’una humil mostra de cinema televisiu a un gran festival, incorporant pel camí nombrosos formats especials que han anat apareixent gràcies a les noves tecnologies i a les noves perspectives estilístiques de l’audiovisual.

No només de la Secció Oficial i els documentals viu el Festival, sinó que les seccions secundàries prenen també importància. El Zoom Class dedicarà classes magistrals al doblatge o a la conversió del teatre al format televisiu; el Zoom Especial projectarà capítols de El Crac i Velvet; un format tant de moda com les websèries tindran el seu espai al Zoom Jove i els més petits podran gaudir de projeccions infantils al Zoom Didàctic. També crida l’atenció la presència del Zoom a Barcelona gràcies a Serializados (creadors del Primer Festival de Sèries de Barcelona), amb el 1er showcase de pilots de ficció que tindrà lloc el divendres 28 a la Fàbrica Moritz.

Finalment, la gran mostra de la consolidació del festival és la gran quantitat de cares conegudes que desfilaran per Igualada els propers dies. Manel Fuentes i Emma Vilarasau recolliran els Premis d’Honor del Festival, Joel Joan presentarà El Crac i el jurat de la secció oficial estarà compost per Josep Maria  Benet i Jornet, Anna Barrachina, Albert Plans, Alain Hernández, Quim Casas i Susana Herreras, entre d’altres.

Podeu consultar més informació sobre el Festival Zoom i la seva programació a la pàgina web oficial.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació