Comunicació històrica i digitalització al servei de la diversitat social

La UdG acull una nova edició del cicle de conferències "Pensar la comunicació. La comunicació al servei de la societat"

Aquests mesos d’abril i maig de 2017, la Facultat de Lletres i Turisme de la Universitat de Girona acull una nova edició del cicle de conferències “Pensar la comunicació. La comunicació al servei de la societat“, coordinat per Lluís Costa. Una altra ocasió per reflexionar, entre la immediatesa informativa que ens assetja, d’on venim i cap a on anem.

Un dels principals objectius d’aquests debats és reflexionar al voltant de la comunicació com a fenomen social i cultural; com a fenomen de país. El director del Grup de Recerca en Comunicació Social i Institucional i professor titular de la UdG, Dr. Lluís Costa, remarca que la interpretació i l’anàlisi es fan des de diversos punts de vista i formats comunicatius, amb el propòsit de tenir sempre presents tots els contextos socials en què té cabuda la comunicació i el seu desenvolupament històric.

Les xerrades se centren en l’estudi de les idees i els valors que circulen a través del mitjans i les relacions de poder que es vehiculen a través d’ells. Una oferta des de l’àmbit acadèmic al conjunt de la societat per reflexionar sobre un sector en constant procés de transformació. Els temes que es tractaran demostren la transversalitat del món comunicatiu i abasten, en aquesta ocasió, des de la memòria històrica fins a la comunicació en l’era de la digitalització.

Costa, en essència, ha volgut destacar que en aquesta edició els ponents escollits ho han estat no només per mèrits acadèmics, sinó també per la seva experiència, i ha destacat que “sumar teoria i pràctica és la filosofia d’aquest cicle”; per tant, tots aquests debats copsen una àmplia gamma de temàtiques d’estudi. En efecte, es parlarà sobre comunicació i cooperació, memòria històrica, publicitat, comunicació política, fotografia, teatre, moviments socials, ràdio, cultura, televisió, internet, tecnologies actuals i xarxes socials.

La cloenda del cicle tindrà lloc el dia 25 de maig a la Fundació Valvi de Girona, on es farà una taula rodona en la qual conversaran alguns dels ponents participants a les aules de la Facultat que debatran sobre les problemàtiques, amenaces i oportunitats de la comunicació actual i del que vindrà en els propers anys. Tal com es titula el programa de ràdio Racó de Pensar: un moment, no ens precipitem. Primer pensem, això sí, abans de comunicar amb elegància i precisió.

Per a més informació sobre les conferències cliqueu aquí.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació