Els Cinemes Girona tornen a obrir a finals d’agost

Els Cinemes Girona tornen a apujar la persiana a finals d'agost

El passat 27 de juliol els Cinemes Girona anunciaven el tancament de les seves sales fins a finals d’agost, després de la decisió que en aquell moment va prendre la Generalitat d’aturar l’activitat dels cinemes. “Ens veiem obligats a tancar”, deien a través de les xarxes. Unes hores després que el TSJC hagi estudiat el recurs presentat pel Gremi de Cinemes i permeti ara reobrir les sales, l’organització de Cinemes Girona es manté en la seva decisió de tancar. Tot i això, ja podeu adquirir el vostre abonament per la temporada vinent a un preu especial al web dels Cinemes Girona. Els abonaments permeten tenir accés al cinema durant tot l’any, veure projeccions, mostres i festivals especials.

Cinemes Girona. | © Cinemes Girona

La sala barcelonina ja havia ressuscitat el 26 de juny després d’haver tancat durant el primer brot per la Covid-19. Ho feia amb “més força i il·lusió que mai”, aprofitant el seu 10è aniversari per a portar noves iniciatives i atraure, a banda del públic més fidel, nous espectadors. Una celebració agredolça que només un mes després s’havia vist truncada de nou. I, malgrat que ara les sales podran tornar a obrir aquest agost, la del carrer Girona seguirà tancada fins a finals de mes.

Des de l’organització expliquen que han hagut de cancel·lar un cicle de documentals musicals de Casa Amèrica, un de cinema de l’Afganistan de Casa Àsia, algunes preestrenes i passis de premsa. A més, les estrenes del calendari s’han anat ajornant fins passat l’estiu. El representant dels Cinemes Girona, Toni Espinosa, explica que, al no fer projeccions de cinema comercial sinó independent, ara obririen una “programació precària”, per això prefereixen no aixecar la persiana aquest estiu. “Ho farem tot més tranquil·lament, tenim moltes coses preparades pel setembre”, afirma.

Ara bé, tot i que tanquin fins l’agost, mantenen la seva tradicional campanya d’abonaments anuals de 190 euros, que ara es poden aconseguir de manera limitada a 59 euros. Ho fan així en senyal d’agraïment als espectadors que els van ajudar a digitalitzar la sala fa set anys, permetent-ne la continuïtat. A més, els abonats la temporada 2019-2020, que a causa de la pandèmia no han pogut gaudir del cinema, tindran recompensa: un preu rebaixat de 49 euros. Els abonaments, que es poden adquirir al web, permeten tenir accés al cinema durant tot l’any, veure projeccions, mostres i festivals especials.

Espinosa agraeix la “bona feina” del Gremi i celebra la decisió del TSJC: “Ens n’alegrem molt per tot el sector, perquè ha quedat clar que el cinema és un lloc segur i que la mesura que s’havia adoptat era desproporcionada”. Amb la reobertura posterior al confinament, els Cinemes Girona va tenir una molt bona acollida, aconseguint un 56% de l’ocupació mitjana respecte l’any anterior. “La gent necessitava sortir, gaudir, compartir. Tots necessitem la cultura, és fonamental per viure”, conclou.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació