Les estrenes de la setmana

Els nous films de Penélope Cruz, Will Smith, Guillermo del Toro i Marc Ferrer, nominat als XIV Premis Gaudí, entre les estrenes destacades de la setmana

Jaume Forés Juliana

Jaume Forés Juliana

Actor, realitzador i gestor cultural

Aquesta setmana arriba als cinemes Agentes 355, un film d’espionatge amb Penélope Cruz entre les protagonistes; el biopic sobre el pare de les tenistes Venus i Serena Williams, protagonitzat per Will Smith, i l’última creació de Guillermo del Toro, un remake d’una pel·lícula de culte del 1947. A les plataformes destaca l’estrena Filmin de la quarta pel·lícula de Marc Ferrer, nominada als XIV Premis Gaudí a la categoria de ficció en llengua no catalana, amb la presència de Samantha Hudson al repartiment.

Samantha Hudson a ‘¡Corten!’, el nou llargmetratge de Marc Ferrer nominat als Premis Gaudí | ACN/Filmin

El callejón de las almas perdidas

Guillermo del Toro dirigeix aquest film, ambientat als EUA de finals dels anys 30, que narra la conxorxa entre un ambiciós treballador d’una fira ambulant i una vident per estafar a diverses persones riques. Bradley Cooper i Cate Blanchett encapçalen el repartiment d’aquest  remake d’una coneguda pel·lícula de 1947 que, al seu torn, adaptava la novel·la homònima de William Lindsay Gresham publicada el 1946.

Fotograma del film de Guillermo del Toro, ‘El callejón de las almas perdidas’ | ACN/Searchlight Pictures

Agentes 355

Protagonitzada per Penélope Cruz, Jessica Chastian o Lupita Nyong’o, entre d’altres, aquest film d’espionatge narra com una agent especial de la CIA haurà de col·laborar amb una agent alemanya, una especialista en informàtica que treballava per a l’MI6, una experta psicòloga colombiana i una misteriosa dona asiàtica per a recuperar una arma ultra secreta que ha caigut en mans d’uns perillosos mercenaris. Juntes formaran el grup 355, nom clau de la primera dona espia de la Revolució Americana.

Fotograma de ‘Agentes 355’ | Universal Pictures

El método Williams

Basada en la història real de Richard Williams, pare de les reconegudes tenistes Venus i Serena Williams, aquesta pel·lícula de Reinaldo Marcus Green explica com, a través de mètodes poc convencionals, Williams va aconseguir portar les seves filles des dels carrers de Compton (Califòrnia) a competir al món de l’elit esportiu. Protagonitzada per Will Smith, la pel·lícula mostra el poder de la família, la perseverança i la convicció com a mitjà per assolir qualsevol objectiu.

Will Smith protagonitza ‘El método Williams’ | Warner Bros./HBO Max

El cas Villa Caprice, doblada al català

Bernard Stora dirigeix aquest film que narra com la vida del prestigiós advocat Luc Germon queda trastornada quan accepta com a client un dels empresaris més poderosos de França: Gilles Fontaine, acusat de comprar una ostentosa propietat a la Costa Blava en circumstàncies sospitoses. Un film d’enganys, manipulació i corrupció que es podrà veure doblat en català a nou municipis.

La meva mare és una goril•la (i què passa?), doblada al català

Aquest film d’animació suec, adaptació de la guardonada novel·la de Frida Nilsson The Ape Star, narra la història de la Jana, una nena d’un orfenat que, als vuit anys és adoptada per una goril·la amb qui haurà de fer front a un especulador urbanístic obsessionat a construir un parc aquàtic amb el seu nom. Distribuïda per Pack Màgic, Premi Pantalles 2021 de Núvol, la pel•lícula es podrà veure doblada i subtitulada en català a una catorzena de municipis, inclosos València i Gandia.

Aquesta setmana també s’estrenen la pel·lícula britànica d’acció One Shot (Misión de rescate) i el fals documental Mi adorado Monster sobre la història del film de terror i fantasia Los resucitados (1995), d’Arturo de Bobadilla, que va trigar vint anys a estrenar-se i que, segurament, és una de les pel·lícules de culte més maleïdes del cinema espanyol, feta per una mena d’Ed Wood hispànic.  

Filmin

¡Corten!, el quart llargmetratge del realitzador català Marc Ferrer, i una de les pel·lícules nominades a la categoria de ficció en llengua no catalana dels XIV Premis Gaudí, arriba aquest divendres 21 de gener a Filmin després d’estrenar-se al Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona (D’A Film Festival) i posteriorment als cinemes. El mateix Ferrer encarna al seu protagonista, un director de cinema sense gaire èxit que es troba immers en el rodatge de la seva nova pel·lícula de terror, quan una sèrie d’assassinats comencen a succeir a la ciutat de Barcelona. El film compta amb Samantha Hudson al repartiment.

La plataforma també incorporarà al seu catàleg Lizzie, un biopic sobre la vida de Lizzie Borden i el crim familiar que la va fer famosa arreu dels EUA a finals del segle XIX; la distòpica i apocalíptica cinta italiana La tierra de los hijos, i la minisèrie Los últimos tres días sobre el final polític del polèmic president serbi Slobodan Milošević. Igualment, també estrenarà el film d’animació Ratolins i guineus: una amistat d’un altre món, que vam poder veure en català als cinemes a finals de novembre, i el documental de Werner Herzog on aquest director alemany manté una llarga conversa amb Mikhaïl Gorbatxov, el darrer líder de l’URSS.

Fotograma de la sèrie ‘Los últimos tres días’ | ACN/Filmin

Netflix

El 25 de gener Netflix estrenarà la filmació d’una actuació “sorpresa” que el director i protagonista de la sèrie Master of None (2015 – 2017), Aziz Ansari, va oferir en un petit local de Nova York el darrer mes de desembre. Abans, però, la plataforma estrenarà Munich en vísperas de una guerra, una pel·lícula ambientada a la tardor de 1938 a Alemanya, poc abans de la invasió nazi de Txecoslovàquia, protagonitzada per un funcionari britànic i un diplomàtic alemany que viatgen a Munic per assistir a una conferència d’emergència que vol frenar les intencions de Hitler.

Entre d’altres pel·lícules, aquesta setmana la plataforma també estrenarà la quarta temporada de diverses sèries criminals, com l’argentina El Marginal o les estatunidenques Ozark i The Sinner, així com una sèrie documental sobre Neymar, amb entrevistes a Beckham, Messi i Mbappé i altres futbolistes coneguts.

Fotograma de la pel·lícula ‘Munich en vísperas de una guerra’ | Frederic Batier/Netflix/ACN

Movistar+

Aquest cap de setmana desembarcaran diversos títols de lloguer a Movistar+, incloent-hi algunes de les estrenes més recents de les sales de cinema. En obert, però, destaca l’estrena de la pel·lícula documental egípcia Capitanes de Zaatari, sobre els adolescents dels camps de refugiats de Jordània i la seva passió pel futbol, i la sisena temporada de la sèrie Billions creada per Brian Koppelman i David Levien.  

La plataforma també incorporarà el film danès Un mos exquisit, que vam veure en català als cinemes l’agost de l’any passat; la pel·lícula de terror Tiburón blanco, la comèdia francesa ¿Quién es quién? i el drama La casa de los conejos ambientat a la dictadura argentina dels anys 70.

Fotograma de la pel·lícula documental ‘Capitanes de Zaatari’ | ACN/Movistar+

HBO Max i Amazon Prime

Arriba a HBO Max La edad dorada, una sèrie original escrita pel guionista de Downton Abbey, Julian Fellowes, que se centra en la història d’una jove estatunidenca que es muda de la zona rural de Pennsilvània a la ciutat de Nova York per viure amb les seves adinerades tietes a finals del segle XIX. Per la seva banda, Amazon Prime estrenarà As we see it, una sèrie protagonitzada per tres joves companys de pis amb trastorn de l’espectre autista que s’esforcen per mantenir les seves feines, fer amics, enamorar-se i progressar junts a la vida.

Fotograma de la sèrie ‘La edad dorada’ | ACN/HBO Max

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació