Les estrenes de la setmana

La primera sèrie original de Filmin i les noves pel·lícules de Ridley Scott i del director català Óscar Aibar entre les estrenes destacades de la setmana.

Jaume Forés Juliana

Jaume Forés Juliana

Actor, realitzador i gestor cultural

Aquesta setmana s’estrenen a les sales de cinema la nova pel·lícula del director català Óscar Aibar, El sustituto, amb Vicky Luengo i Pere Ponce encapçalant el repartiment, i l’última producció de Ridley Scott, El último duelo, ambientada a la França de l’any 1386. Tanmateix, l’estrena més destacada de la setmana és la primera sèrie original produïda per Filmin: Doctor Portuondo, creada i dirigida pel català Carlo Padial.

Fotograma de la sèrie ‘Doctor Portuondo’. | ACN/Filmin

El sustituto

Presentat al Festival de Màlaga el juny passat, aquest thriller basat en fets reals s’estrena a les sales amb un relat ambientat el 1982. El director català Óscar Aibar presenta la història d’un policia de Madrid destinat a un plàcid llogarret costaner on haurà d’investigar l’estrany assassinat de l’inspector que ha de substituir. La seva recerca el conduirà a un hotel d’estiueig on resideix una àmplia comunitat de nazis jubilats que gaudeixen d’un retir paradisíac, malgrat ser reclamats per la justícia de múltiples  països per haver comès crims contra la humanitat. A més de Vicky Luengo i Pere Ponce, entre el repartiment hi trobem els catalans Pol López i Bruna Cusí, i un vast grup d’intèrprets valencians com Joaquín Climent, Núria Herrero, Susi Sánchez o Guillermo Montesinos.

Pere Ponce i Ricardo Gómez a ‘El sustituto’. | ACN/Laia Lluch

El último duelo

El cèlebre director Ridley Scott (Alien, Blade Runner, Gladiator, The Martian) ens ofereix aquest drama històric basat en l’últim judici per combat celebrat, de forma legal, a França. El 1386 Marguerite de Carrouges declara haver estat violada per Jacques Le Gris, escuder i amic íntim del seu marit, el cavaller Jean de Carrouges. El rei Carles VI decideix que la millor forma de solucionar el conflicte és celebrar un duel a mort entre els dos homes, però si guanya l’escuder, la muller del cavaller serà cremada per haver proferit falses acusacions. El film està protagonitzat per Matt Damon (el cavaller), Jodie Comer (la seva dona) i Adam Driver (l’escuder), i compta amb la participació de Ben Affleck en un paper secundari.

Fotograma de ‘El último duelo’. | ACN/20th Century Studios

El espía inglés

El director Dominic Cooke dirigeix aquest drama d’espies britànic protagonitzat per Benedict Cumberbatch i ambientat en plena Guerra Freda. Quan la crisi dels míssils cubans sembla inclinar la balança a favor del bloc soviètic, l’enginyer Greville Wynne, que s’havia infiltrat dins de l’MI6, el servei d’intel·ligència britànic, decideix començar a col·laborar amb la CIA passant-los informació sobre els plans russos per evitar la catàstrofe.

Fotograma de ‘El espía inglés’. | 42/SunnyMarch/Filmnation Entertainment

Érase una vez en Euskadi

El director basc Manu Gómez estrena aquesta pel·lícula sobre l’Euskadi convuls de 1985. A través dels ulls de quatre escolars que tot just comencen les seves vacances d’estiu –Marcos, José Antonio, Paquito i Toni– viurem la realitat política i social del País Basc de mitjans de la dècada dels anys vuitanta: plena de cooperatives, manifestacions, càrregues policials, protestes ciutadanes i atemptats terroristes.

Fotograma de ‘Érase una vez en Euskadi’. | La Canica Films

Filmin

Doctor Portuondo, la primera sèrie original de Filmin arribarà a la plataforma el 29 d’octubre. El creador i director Carlo Padial, acompanyat pel guionista Carlos de Diego, adapta la seva novel·la homònima editada per Blackie Books l’any 2017. El resultat són sis episodis de 25 minuts amb tocs autobiogràfics sobre la teràpia que va seguir el mateix Padial amb el seu peculiar i carismàtic psicoanalista cubà, el Dr. Portuondo. L’actor cubà Jorge Perugorría i Nacho Sánchez, que interpreta al mateix Carlo Padial, encapçalen un repartiment on també trobem a Berto Romero, Arturo Valls, David Pareja o Elisabet Casanovas.

Aquesta setmana, la plataforma també estrena la comèdia francesa El buen doctor, on un repartidor de pizza es veu forçat a fer-se passar per un doctor la vigília de Nadal, i la minisèrie, també francesa, La Garçonne, ambientada al París de 1919, on Louise Kerlac és incriminada per un assassinat que no ha comès i, per tal de demostrar la seva innocència, s’infiltra dins la policia fent-se passar pel seu germà bessó.

Jorge Perugorría i Nacho Sánchez protagonitzen la sèrie ‘Doctor Portuondo’. | ACN/Filmin

Netflix

El 29 d’octubre s’estrena la primera minisèrie de ficció produïda per Netflix España, El tiempo que te doy, deu capítols de deu minuts per explicar la superació d’una ruptura de parella amb un repartiment encapçalat per Nadia de Santiago i el català Álvaro Cervantes. Aprofitant la proximitat de Tot Sants, la plataforma també estrenarà la pel·lícula estatunidenca de terror Hypnotic i la seqüela de la polonesa Nadie durme en el bosque esta noche.

Per altra banda, també s’estrenarà la preqüela de la pel·lícula de Zack Snyder Ejército de los muertos, titulada El ejército de los ladrones, dirigida en aquesta ocasió per Matthias Schweighöfer, i la minisèrie dramàtica Colin en blanco y negro que narra el pas a l’edat adulta de Colin Kaepernick, un nen negre adoptat per una família blanca que, amb el pas del temps, es va convertir en un activista racial i un reconegut quarterback d’elit del futbol americà. El mateix Kaepernick fa de narrador de la sèrie.

Nadia de Santiago i Álvaro Cervantes protagonitzen ‘El tiempo que te doy’. | Txuca Pereira/ACN/Netflix

Movistar +

El 28 d’octubre, Movistar+ estrena una sèrie documental de quatre capítols sobre la vida i la trajectòria de la cantant i ballarina Lola Flores, amb la intervenció d’amics i familiars de La Faraona, des de les seves filles Lolita i Rosario Flores i la seva germana Carmen Flores, a la de coneguts artistes actuals com Rosalía, C. Tangana, Nathy Peluso, Ara Malikian, La Mala Rodríguez o Miguel Poveda.  

La plataforma també estrena una altra minisèrie documental sobre les Spice Girls, la pel·lícula de terror Ruega por nosotros i el thriller estatunidenc Crisis que entrellaça tres històries al voltant del tràfic de drogues.  

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació