La Filmoteca reuneix les millors pel·lícules de 2022

Alcarràs, Pacifiction, Licorice Pizza, Aftersun... El millor de la collita cinematogràfica de 2022, concentrada en l'equipament del Raval

L’equip de la Filmoteca de Catalunya, juntament amb experts i especialistes vinculats al món de la crítica i la programació de cinema, elaboren un any més un dels cicles més esperats i aclamats al país. Una iniciativa que agrupa, durant unes setmanes (entre abril i maig), els millors films de l’any i que suposa una magnífica oportunitat per veure en gran pantalla les grans propostes de l’any passat, i que serveix també per posar-vos al dia si us ha quedat algun títol pendent que encara no heu pogut veure. En total, es projectaran 24 films, alguns dels quals encara no s’han estrenat en sales catalanes.

A continuació, compartim algunes de les produccions més destacades, i de les quals hem parlat a Núvol.

Alcarràs (Clara Simón, 2022)

Alcarràs (Carla Simón)

Carla Simón va mostrar un petit poble a tot el món amb una història sensible sobre les arrels, la família, la pagesia i la irrupció tecnològica. La flamant guanyadora de l’Ós d’Or a la Berlinale de l’edició 2022 passarà per aquest cicle. No podia ser d’una altra manera.

Pacifiction (Albert Serra)

Pacifiction és un parany a cavall entre el thriller polític, la comèdia i el film surrealista on, novament, enfoca i persegueix un protagonista desorientat i ebri d’individualisme i fals poder, que anirà escalant en un ascensor entre l’absurd i la tensió nuclear, al mateix temps que, amb elegància, el cineasta abandonarà en paisatges polinesis.

Un año, una noche (Isaki Lacuesta)

Isa Campo, Isaki Lacuesta i Fran Araújo dediquen aquesta pel·lícula una parella de supervivents dels atemptats del Bataclan. Dura, reparadora.


Drive my car (Ryūsuke Hamaguchi)

La pel·lícula de Ryūsuke Hamaguchi, inspirada en un relat de Murakami, va guanyar de l’Oscar a Millor pel·lícula internacional de 2022. Una història en ralentí. Com el motor del Saab 900 vermell que surfeja les carreteres serpentejants de la costa nipona, desafiant les modes i la modernitat.


Aftersun (Charlotte Wells)

Wells reflexiona sobre l’alegria i la melancolia a través d’un relat fragmentat i muntat a través de records en unes vacances estivals. Amb Paul Mescal i Paul Mescal, Francesca Corio.


The Worst Person in The World (Joachim Trier)

La pitjor persona del món és el que entenem com a comèdia romàntica ara que les comèdies romàntiques han perdut el sentit.

L’événement (Audrey Diwan)

L’Événement és, en part, un homenatge a l’eterna lluita de les dones per aconseguir el dret a l’avortament. Una pel·lícula basada en el relat d’Annie Ernaux fet des de la clandestinitat i la quotidianitat.


In front of your face (Hong Sang-soo)

El sud-coreà Hong Sang-soo va encisar-nos amb una instantània elegant però dolorsa. In front of your face és un bon exemple que ens serveix per albirar les ànimes errants de Hong Sang-soo. Esperits que deambulen, atordits i arrossegant-se, per les escenes i els plans.


Nope (Jordan Peele)

Terror còsmic i comèdia en aquest thriller angoixant i delirant protagonitzat per Daniel Kaluuya, Keke Palmer i Steven Yeun.

Licorice Pizza (Paul Thomas Anderson)

Licorice Pizza vol tornar a uns sons, a una música, a un amor de jovenesa que, podent passar ara fa dos dies, Paul Thomas Anderson decideix situar en un ahir relativament proper, en uns anys 70 de nostàlgia —vinils, llits d’aigua i gasolina—, durant la primavera de dues vides.

Aftersun (Lluís Galter)

Lluís Galter (Caracremada; La Substància) s’embarca en una aventura lynchiana a partir d’una mena de somni lúcidament surrealista.

Podeu consultar tota la programació del cicle aquí.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació