La Cerdanya es prepara per viure el cinema amb el CFF

El Cerdanya Film Festival tindrà lloc del 7 al 15 d’agost

Puigcerdà s’engalona i no és per a menys: arriba una altra edició del Cerdanya Film Festival, que arrencarà aquest dissabte, 7 d’agost, i s’allargarà fins al 15 del mateix mes desplegant una suculenta programació idònia per a cinèfils que busquin el refugi de les sales en aquests dies de tanta calor. Celebrem-ho: 27 sessions, 100 films en cartellera i 37 òperes prima, entre les quals s’hi troba una selecció de curtmetratges, llargmetratges, documentals i animació, d’àmbit nacional i internacional. Un programa, per altra banda, que ens permetrà “descobrir nous talents, trobar cares conegudes i gaudir del millor cinema emergent nacional i internacional”, tal com destaca el seu director, Jordi Forcada.

La inauguració oficial del CFF tindrà lloc el pròxim 7 d’agost a l’auditori del Museu Cerdà de Puigcerdà, i l’obra escollida com a tret de sortida serà el documental El niño de fuego. En aquest, el director Ignacio Acconcia explica la història d’Aleixo Paz, sobrevivent d’un tràgic accident que va cremar el 91% del seu cos i per culpa del qual ha de gestionar diàriament els tabús, les mirades de condescendència o por, així com fer front al trauma del seu passat. La projecció inaugural seguirà amb Repte Pirineus 3000 d’Ivette Manyalich, documental esportiu sobre el Cesc que, després de 9 anys corrents per la muntanya, decideix encadenar 13 cims de 3.000 metres del Pirineu català sense més recursos que les seves cames.

La vetllada de dissabte seguirà amb el primer carrusel de curtmetratges (Curtmiratges 1), i culminarà amb Estándar i la primera sessió del cicle Nocturna de curts.

Pel que fa a la selecció, la categoria de llargs de ficció, prometen la inaugural Estándar (Dissabte 7 d’agost a les 20h), comèdia negra de Fernando González Gómez amb Susana Abaitua i Niko Verona, mereixedora del Premi del Públic del Festival de Tarazona y el Moncayo. Essay Love (Dilluns 9 d’agost a les 20h), de la sudcoreana Doopyo Hong, ens transporta a una història d’un primer amor, carregada de nostàlgia pel passat i la joventut. El drama social arribarà amb Pota el dimecres 11 d’agost (a les 20h), amb el qual Ahmet Toklu, ens aproparà a la realitat d’un barri perifèric a través de la mirada d’un adolescent. Arturo Dueñas dirigeix i coprotagonitza, juntament amb Greta Fernández, Pessoas, una road movie que ens portarà a Santiago de Cuba i que juga amb la realitat, la ficció i el documental històric (es podrà veure el 13 d’agost a les 20h). Finalment, amb El Arte de Volver, Pedro Collantes ens proposa un viatge dramàtic sobre el temps i la tornada a casa, de la mà de la guanyadora del Goya Macarena García.

Menció especial mereix Paco Loco: Viva el Noise, documental de Daniel Cervantes que es submergeix a una de les ments més bizarres, particulars i talentoses de l’indie i l’underground d’Espanya.

Tótem Loba (2021)
‘Tótem Loba’ (2021), de Verónica Echegui

Un Festival de Goya

La selecció de curtmetratges reuneix 90 peces, moltes de les quals opten a una preselecció als Goya 2022. La selecció es podrà visualitzar durant el festival a partir de 4 seccions: Curtmiratges, Nocturna, Infantil i Curts documentals, oferint una mostra d’obres que transiten pel drama, el fantàstic, l’animació, la categoria infantil, el terror, l’aventura i l’acció, amb especial atenció a la producció catalana i nacional però sense perdre de vista la collita internacional.

De fet, els curtmetratges premiats al festival (a les categories de Millor Curtmetratge de Ficció i Millor Curtmetratge Documental) passaran directament a la fase de preselecció per optar a un dels Premios Goya 2022. Per això, l’Academia de las Artes y las Ciencias Cinematográficas de España ha inclòs al Cerdanya Film Festival entre la llista de certàmens col·laboradors que qualificaran curtmetratges a la 36a edició dels premis més importants de l’estat espanyol.

Xoves de comadres, de Noemí Chantada; El método PIGS, de Boris Kozlov; La colcha y la madre, de David Pérez Sañudo; Sense postre de Clàudia Vernis; Tótem Loba, de Verónica Echegui; La última Navidad del universo, de David Muñoz i Adrián Cardona o Toc, d’Aitor Carlos Herrero, són alguns dels curts que passaran per la secció oficial del festival cerdà.

Podeu accedir a tota la informació i obtenir les vostres entrades al web oficial de l’esdeveniment: www.cerdanyafilmfestival.cat

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació