Els Premis D’A 2021

El Festival de cinema d’autor de Barcelona tanca l’edició catalana d’enguany amb l’anunciació dels seus guardons

El D’A Film Festival de Barcelona acomiada una edició més fent entrega dels guardons en totes les seves categories, i on es premia la creativitat, el talent jove, la innovació i el bon ús del llenguatge cinematogràfic, entre altres qualitats.

First Cow (Kelly Reichardt, 2019)
First Cow (Kelly Reichardt, 2019)

Premi Talents: “Poppy Field” (Eugen Jebeleanu, 2020)

La pel·lícula romanesa amb la qual debuta Eugen Jebeleanu ha estat guardonada amb el Premi Talents pel jurat del D’A “per proposar una absorbent immersió en una realitat asfixiant a través d’una narració precisa, unes interpretacions contundents i una direcció virtuosa”.

Premi del Públic: “First Cow” (Kelly Reichardt, 2020)

El western de Kelly Reichardt, protagonitzat per John Magaro i Orion Lee, s’endú el guardó més democràtic del Festival. Altres candidates han estat la britànica After Love, d’Aleem Khan, i Kala Azar, de la grega Janis Rafa.

Premi del Públic Curtmetratges: “Larrua jo” (Erik Rodríguez Fernández, 2021)

En segon lloc han quedat Orders, d’Aleix Pitarch, i Son ilusiones, de Zaida Carmona.

Premi de la Crítica: “Seize printemps” (Suzanne Lindon, 2020)

El Premi de la Crítica, concedit amb la col·laboració de l’ACCEC (Associació Catalana de la Crítica i l’Escriptura Cinematogràfica), ha estat per a l’òpera prima de la directora i actriu francesa Suzanne Lindon, Seize printemps. El jurat, format per Carlos Balbuena, Maria Adell i Marta Armengou, ha premiat la pel·lícula “per plasmar un punt de vista femení i adolescent -i per tant, absolutament inusual- d’una història mil vegades explicada, la del primer amor, amb una veu única i personal”.

Premi Un Impulso Colectivo: “Karen” (María Pérez Sanz, 2020)

El jurat premia la pel·lícula “per la seva capacitat de fer alhora una pel·lícula sobre Karen Blixen i sobre l’estrella Christina Rosenvinge; una pel·lícula sobre l’èxit i el fracàs; sobre el record i allò fantasmagòric; i sobre el paisatge africà i extremeny”.

Menció Un Impulso Colectivo: “Ovella” (2021)

Rep la distinció Ovella, filmada i creada per un col·lectiu sorgit de l’ESCAC i format per Marc Puig Biel, Júlia Marcos Lázaro, Daria Molteni i Sergi Rubio González, “per l’originalitat de la proposta i el rigor a l’hora d’establir un to just i complex; i per la presència performativa de Nao Albet i el treball col·laboratiu d’un grup de cineastes joves que es posen al servei de la pel·lícula per realitzar una obra summament adulta”.

Menció especial: “Queridos vecinos” (Damiano i Fabio D’Innocenzo, 2020)

El jurat oficial del D’A 2021 format per Ania Jones (cofundadora Bteam Pictures i de la productora Bteam Prods, responsables d’èxits com Las niñas), Jordi Costa (teòric i crític cinematogràfic i cap d’exposicions del CCCB) i Carlos Marques-Marcet (10.000 Km i Els dies que vindran) ha concedit una menció a la pel·lícula italiana Queridos vecinos dels germans D’Innocenzo, de la qual el jurat ha destacat “el seu llenguatge formal arriscat i singular”.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació