Arrenca el Barcelona Districte Cultural de tardor

El programa presenta més de 170 funcions i 8 nous equipaments

Gina Duran Oliu

Gina Duran Oliu

Periodisme cultural

El circuit de cultura de proximitat organitzat per l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona aixecarà el teló aquest divendres i s’allargarà fins a finals de desembre. Els 173 espectacles es podran veure en un total de 29 equipaments, tots ells repartits entre els 10 districtes de la ciutat. Els vuit escenaris que s’han incorporat en aquesta edició són el CC La Sagrera / Torre Sagrera (Sant Andreu), el CC Can Basté (Nou Barris), el CC Teixonera (Horta-Guinardó), el CC Sarrià (Sarrià – Sant Gervasi), el CC Can Deu (Les Corts) el CC Casa del Rellotge – Sala Maremar (Sants-Montjuïc), el CC Fort Pienc (Eixample) i el CC Drassanes (Ciutat Vella). El Barcelona Districte Cultural és un programa que forma part de la xarxa de centres cívics i que es fa conjuntament amb els districtes de la ciutat. Tots els espectacles són gratuïts però cal reservar entrada al web del Districte Cultural.

Pau Roca és el protagonista del muntatge ‘Les coses excepcionals’. Foto: Sixto Paz.

Els nous equipaments i els antics compartiran una programació amb 29 propostes pensades per a un públic adult i familiar, entre les quals hi haurà vuit muntatges teatrals, sis concerts, dues propostes de dansa, una de circ i quatre de pensades per als més petits. També s’hi trobaran tres pel·lícules d’animació per als menuts i cinc títols de documentals musicals programats en col·laboració amb el Festival In-Edit.

Les propostes teatrals inclouran tant temes pensats per a l’entreteniment (com eMe, de Carlo Mô, o Las gallegas, de la companyia Lolita Corina), com altres títols que aborden temes actuals i molt colpidors, per exemple sobre l’Alzheimer ( Ramon, de la companyia Eòlia); sobre la immigració LGTBI ( Los papeles, d’Anthony Kmeid); l’assetjament sexual ( Bomber(S), de Mise en Lumière i Barna-Bé); la situació de les dones ( Ritos de amor y guerra, de Comando señoras), o el suïcidi ( Les coses excepcionals, de Sixto Paz). A més a més, també es recuperaran figures del passat barceloní com ara Ocaña, Reina de las Ramblas, un text de Marc Rosich. La dansa estarà representada per Parrà, de Miquel Barcelona i Marc Vilajuana, i Scrakeja’t 2.0, de CobosMika; i el circ arribarà des de Mallorca amb l’espectacle Peix, d’Hotel Iocandi.

La música també hi tindrà el seu paper i  englobarà estils molt diferents, des dels artistes Ketekalles, i Koko-Jean & The Tonics, passant per Magalí Sare, o Mélodie Gimard, i acabant amb l’Orquestra Reusònica Trio o Sabor de Gràcia, que arribarà en format quartet.

Els més petits, a més de gaudir de tres títols de cinema d’animació reunits al Petit Cineclub, podran triar entre Jojo, de Borja Ytuquepintas; La bona vida, de 2princesesbarbudesPintamúsica, de Viu el Teatre, i Polzet, la versió del conte que oferirà la companyia Zum-Zum Teatre.

Enguany, l’edició de tardor comptarà amb funcions de la passada edició de primavera que no es van poder dur a terme a causa de la pandèmia. Entre elles hi ha de Full House, d’Eléctrico 28; Cayana, d’Anna Colom, que hem entrevistat aquíRojo, de Mireia Miracle, o Companyes, de Joina.

Anna Colom | Foto: Laia Serch
Anna Colom | Foto: Laia Serch

Respecte als protocols de prevenció contra el covid-19, El Barcelona Districte Cultural seguirà les mesures que determinin les autoritats en cada moment, així com la reducció de l’aforament necessària. També serà obligatori l’ús de mascareta i l’entrada i sortida esglaonada dels espectadors segons les ordres del personal d’acomodació.

El Barcelona Districte Cultural continua creixent després de vuit anys. Aquesta nova edició incorpora vuit escenaris inèdits i incrementa el nombre de funcions fins a arribar a les 173. A més a més, el circuit inclourà funcions de l’edició de primavera que es van ajornar a causa de la covid-19 i que han estat reprogramades i assegurarà i respectarà les mesures de prevenció i de seguretat que determinin les autoritats competents en cada moment.

Articles com aquest són possibles gràcies a la vostra ajuda, que permet que Núvol continuï endavant i ofereixi continguts de qualitat. Si voleu contribuir a l’existència del diari digital de cultura en català, podeu subscriure-us aquí i ajudar-nos a superar la inestabilitat que genera l’actual crisi del coronavirus.

Fes-te subscriptor de Núvol

Suma't al digital de cultura i gaudeix d'un munt d'avantatges

  • Participa en sortejos setmanals i guanya llibres

  • Rep la revista anual en paper

  • Accedeix a la Biblioteca del Núvol

  • Aconsegueix descomptes culturals

Subscriu-t'hi ara!
Torna a dalt
Núvol utilitza 'cookies' per millorar l'experiència de navegació. Si continues navegant entendrem que ho acceptes.
Accepto Més informació