Una galeria al Núvol

29.07.2012

El dia que l’Àngels Codina i el Pere Virgili ens van proposar per primer cop de publicar a Núvol una sèrie de fotos i textos, de seguida ens va seduir el material. Al Pere el coneixíem de les seves brillants aportacions a la premsa diària, i de l’Àngels en teníem notícia perquè era la persona que ens retuitejava els articles des del IEC. Aviat farà un any vam fer la primera presentació del treball que l’Àngels i el Pere han anat penjant al blog Ni blanc ni negre. Si hi entreu podreu veure tot el que han fet i els muntatges que vam publicar la primera vegada.

Avui tant l’Àngels com el Pere són col·laboradors habituals de Núvol, i sort en tenim. I avui us oferim una segona entrega del seu blog, amb vuit noves fotos del Pere, que han estat el punt de partida de l’Àngels per fer volar la imaginació i explica històries. Ella mateixa ens explica avui a Núvol: “El bon ull fotogràfic del Pere i l’objectiu del seu iPhone han estat la meva vista; la resta de coses són, simplement, fruit de la meva imaginació”.

Que siguin fotografies fetes amb iPhone és també una de les claus d’aquest projecte. “Puc captar l’ànima de la realitat que m’envolta gràcies al fet que ningú és conscient que està sent fotografiat” ens explica el Pere avui a Núvol. “És, com aquella primera reflex, l’extensió del meu ull”. Tant se val que tingui la millor càmera del món o un simple smartphone, el talent del fotògraf resideix en la seva mirada, en saber captar el moment decisiu: “I el nostre entorn és farcit de moments decisius; per capturar-los, no cal la càmera més bona del mercat, sinó que n’hi ha prou amb un bon ull”.

Des del digital de cultura ens agrada la idea d’oferir a artistes el nostre slideshow com a galeria. Fins ara a Núvol no hem explotat gaire el vídeo o el podcast, però sempre, des del principi, ens ha interessat la relació entre imatges i text. Som en aquest sentit un digital encara molt lligat al concepte de revista de paper. La majoria de lectors de Núvol vénen a la nostra pàgina a llegir. I hi troben, esperem, articles escrits a vegades amb una certa voluntat literària, d’altres des de la immediatesa de la crònica redactada i enviada al moment i gairebé penjada de rebot.

Aprofitem un dia tan singular com avui, que és tant festiu com laborable, per publicar aquestes fotografies i contes de Pere Virgili i Àngels Codina. Ells mateixos ens expliquen en aquest speaker’s corner com s’han plantejat aquest treball conjunt. Nosaltres els donem la benvinguda i us encoratgem a fer clic sobre cada fotografia.