Tots som Parking Shakespeare

11.05.2016

El parc dels Til·lers és on actua la companyia Parking Shakespeare, un lloc  significatiu per a ells i que els identifica. Tot seguit, us transcrivim el discurs que van oferir el dia que van recollir el Premi Crítica «Serra d’Or» de Teatre 2016 a l’aportació més interessant.

parking-shakespeare

Moltes gràcies en nom de tota la companyia. Moltes gràcies al jurat i a tothom de la revista «Serra d’Or» per aquest premi.

Quan el 2009 vam començar aquest projecte érem uns bojos. Ningú apostava per aquest projecte excepte nosaltres mateixos i els més propers a nosaltres: aquells familiars i amics que ens van ajudar a engegar Parking Shakespeare. Sense ells avui no seríem aquí. Sense ells i sense tota la gent que, de mica en mica, s’ha anat fent seu un projecte que ja és de tots. Perquè la cultura ha de ser per a tothom. I accessible a tothom. I encara més en temps difícils, perquè estem vivint temps difícils. I en temps difícils no hi ha alternativa: has de ser valent.

Parking Shakespeare és un projecte de valents. Perquè el que uns anomenaven bojos, per a mi són valents. Uns valents que es van arriscar perquè un projecte personal es convertís en un projecte coral. En «una colla de germans», que diu Enric V. En un projecte que creix i que es fa gran. Des de la professionalitat d’una colla d’actors i actrius, directors, productores i altres professionals de les arts escèniques que, en un moment o altre, han apostat per fer de Parking Shakespeare el que és avui en dia. Una realitat. I una realitat que creix. I que volem que segueixi creixent. I això només serà possible si continuem treballant fermament en allò que creiem: que la cultura ha estat, és i serà un dret i no un luxe. Una cultura accessible i que ens ajudi a ser feliços. Una cultura que conscienciï. Un teatre polític. Perquè no només parlant de política a l’escenari es fa política fent teatre. I sobretot, un teatre popular en el sentit més ampli de la paraula. Un teatre per a tothom. Perquè és la gent que ha vingut a veure qualsevol dels nostres espectacles els que fan que avui siguem aquí.

Als que hi són i als que ja no hi són. Als que han vingut i als que vindran:

MOLTES GRÀCIES

Recordeu que vosaltres també sou Parking Shakespeare.