Gràcies pel prèmit

10.09.2012

Dissabte vam celebrar l’acte de concessió del premi Núvol a la Setmana del Llibre en Català. Trobareu el veredicte aquí. Pels que no vau poder assistir-hi, només repetiré que ha estat un plaer i una sorpresa poder comptar amb tanta participació i de tanta qualitat. El jurat, format per Màrius Serra, Matthew Tree, Jordi Puntí, Enric Gomà i un servidor, ho hem tingut molt difícil a l’hora de deliberar. Sempre tens la sensació de perpetrar alguna injustícia a l’hora de descartar els originals. Hem rebut contes de tota mena, realistes, lírics, fantàstics, elegíacs, onírics, i sobretot humorístics etc A l’hora de fer la tria final també hem procurat fer equilibris perquè tots aquests registres hi fossin representats. Si voleu revisitar tots els contes publicats, els trobareu aquí.

A l’hora de fer la primera tria hem tingut en compte una cosa molt elemental: el conte és un gènere que demana anar al gra, sobretot si s’ha de cenyir a la norma estricta dels 3.600 caràcters. Hem seleccionat aquells contes que plantejaven una situació i la remataven amb eficàcia. Hem llegit i publicat amb gust contes que estaven molt ben escrits, que presentaven amb una prosa impecable reflexions o evocacions interessants, però que com a contes potser no eren tan rodons. Núvol té previst fer una antologia digital d’alguns contes publicats al llarg d’aquest estiu. De moment trobareu la llista dels contes que van passar el primer tall aquí.

De moment deixeu-me agrair a Roser Vernet, promotora de Priorat Versió Original, que hàgim pogut dotar el primer premi amb una estada de cap de setmana amb Maria Barbal a la casa rural Perxe, al Priorat. També a la revista L’Avenç, que ha posat un any de subscripció per al segon premi. I a +Vilaweb, que ha facilitat una subscripció per al tercer premi.

Al llarg del dia d’avui podreu llegir a l’Speaker’s Corner els quatre contes premiats. Confitura de figa, d’Eduard Ribera, Castell de focs, de Pep Garcia i Orri, Un got d’aigua, de Vicent Almela i Conte de Nadal de Damià Bardera.

Aprofito l’avinentesa per fer-vos un encàrrec als que estigueu inspirats. Aquest dimarts ens agradaria dedicar l’speaker’s corner a la Diada. Us animem a enviar-nos un conte (màxim 3.600 caràcters) ambientat en una Catalunya futura independent. La convocatòria és oberta a qualsevol lector de Núvol. El tema és lliure. L’única condició, la independència.

No voldri acomiadar-me sense agrair a la Neus Chordà, de Chordà Comunicació i a la Laura Basagaña, redactora i community manager de Núvol, la seva assistència al llarg de tots aquests mesos. Sense elles, no seríem on som. Res més. Només dir-vos que m’heu fet l’estiu més agradable. El premiat, en realitat sóc jo. Gràcies pel prèmit.

 @puigtobella

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 Comentaris
  1. L’exitosa resposta potser us ha fet dir en algun moment:
    “… qui ens manava… embrancar-nos en una convocatòria com aquesta, durant un agost com aquest?”.
    Junt amb els pòdiums, llorers, fotogènies i secrets de qualsevol concurs, l’autèntica innovació del premi ha estat la difusió de “Tots el contes”, fent-los accessibles a tota mena de lectors i possibilitant múltiples lectures. Merci per la feinada!