Una finestra al Núvol

6.03.2013

M’agraden els entusiastes. M’agrada la gent que té idees i que no té por de posar-les en marxa. Aquest és el projecte i el repte de Bernat Puigtobella amb el seu espai digital dedicat a la cultura. En molt poc temps ha aconseguit un posicionament notable en aquest món particular d’internet i ara ens ha ofert a nosaltres un aparador a casa seva.

Doncs encantats, és clar. L’Avenç és un projecte cultural ambiciós i viu des de 1977.  Obrim una finestra al Núvol per fer-nos més presents en el món digital, per deixar que passi l’aire, per a que ens arribin amb més facilitat les veus dels lectors, per a que els temes que ocupen i preocupen L’Avenç circulin pel Núvol. Per parlar i escoltar, per visibilitzar la comunitat lectora de L’Avenç que creix dia a dia. En els diversos apartats hi haurà avançaments de continguts de la revista, recomanacions, aportacions dels nostres col·laboradors i recuperarem articles de la nostra hemeroteca de 36 anys de trajectòria.

L’altre dia em va venir al cap que la sinergia és el màrqueting dels pobres. Un titular cridaner, però que va més enllà. Crec que la sinergia és el que dóna sentit als projectes culturals. I encara més en un país petit com el nostre. Massa vegades he vist entusiasmes desmesurats per projectes que començaven de zero, com si abans d’ells no hi hagués hagut res, com tothom els aplaudia i els deixava caure amb la mateixa rapidesa. Nosaltres no som així i crec que els de Núvol tampoc. L’Avenç és una proposta de paper, fem revistes i llibres en paper. Aquesta és la nostra opció, però no renunciem a fer-ne versions digitals, al contrari, ni a aprofitar tots els mitjans analògics o digitals per establir converses amb els nostres lectors.

Creiem que no estem sols en aquesta aventura. Ajudeu-nos a comprovar-ho!