No hi ha excursió

4.01.2016

Hi ha un autocar amb setanta-dues places a punt per sortir a fer l’excursió de la independència. 62 passatgers ja hi han pujat i s’han assegut darrere el conductor. Els altres deu passatgers tenen ganes d’anar d’excursió però no es refien del qui porta el volant. Diuen que no el troben prou segur, tot i que els han assgurat per activa i per passiva que l’autocar té un bon paraxoc i han adaptat el full de ruta perquè no hi hagin tants sotracs a la carretera. Els altres deu s’ho han rumiat una bona estona. Ells exigeixen un altre conductor, però els altres passatgers han trigat molt temps a consensuar la persona que havia d’anar al volant i no cedeixen. Els deu passatgers que faltaven per omplir l’autocar no han volgut pujar. Els que eren dalt no podien pagar tots sols el cost del viatge. No surten els números. No hi ha excursió.

És així de senzill. No surten els números. Ahir, quan es va saber que la CUP deia no a la investidura de Mas, Twitter va començar a bullir. Es va dir de tot. Es va faltar al respecte. Jo, francament, vaig desconnectar una estona per estar amb els meus. I quan vaig tornar a mirar el twitter vaig veure que s’acusava Núvol de ser còmplice de la violència masclista perquè un col·laborador del digital de cultura havia fet un tuit enrabiat contra les diputades de la CUP. Des de quan la línia editorial d’un mitjà es jutja pels tuits personals que fa algú que hi col·labora? Us imagineu que La Vanguardia hagués de demanar disculpes per un tuit del Quim Monzó? O que The New York Times hagués de demanar perdó per un exabrupte del Krugman? Núvol ha demostrat a bastament el seu compromís contra la violència masclista amb els articles que publica (i amb els que no publica) i es pot equivocar com tothom, però no se li pot demanar que es dediqui a renyar persones adultes, i encara menys a fer de policia de Twitter una tarda com la del 3 de gener, en què tothom s’està llançant ganivets. Per això ens vam negar a rectificar un tuit que no havíem fet ni ens vam desmarcar de cap tuit del qual no fóssim responsables. La histèria va arribar a tal punt que algú va declarar públicament que deixava de seguir-nos a Twitter, i un altre intoxicador va citar un tuit nostre fora de context per denunciar-nos a l’Ada Colau, com si això ens hagués de fer por. Ahir cadascú es retratava tot sol amb el que piulava.

Tota la nostra solidaritat envers les persones que ahir van rebre cops injustament, especialment les dones de la CUP. Núvol és una comunitat de gent adulta, oberta a tota mena de pensament. Som un dels mitjans més plurals del país i no permetrem que persones que no llegeixen Núvol ens demanin que ens demarquem d’opinions que ja hem demostrat sobradament que no compartim, ni que ens obliguin a fer de policia. Ja sou prou grans, tots plegats. Nosaltres sí que volem sortir d’excursió, i tenim els mitjans per fer-ho. Tothom hi és benvingut, excepte violents i inquisidors. El conductor ho farà tan bé com sabrà. Cordeu-vos el cinturó que vénen revolts i sotragades.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comentaris
  1. Ai senyor, ja la pujarem dreta, la paret, amb aquesta mala bava que tanta gent escampa sense fre per les xarxes… Ànims, Bernat!