Muriel i les dones bíbliques

14.02.2016

D’aquí a uns anys, quan els historiadors facin el relat del procés que ha liderat el president Mas, no podran obviar que el moviment ciutadà que ha empès Catalunya cap a la renovació democràtica, ha estat possible gràcies al lideratge d’algunes dones excepcionals, entre les quals Muriel Casals haurà tingut un lloc preminent. Casals no ha anat sola, en aquesta aventura per recuperar el pols de la ciutadania. No parlem només d’independentisme, sinó de sobirania en sentit ampli. En aquesta aspiració democràtica l’hauran acompanyat altres dones amb forta ascendència entre la societat civil, com són Carme Forcadell, Teresa Forcades, Isona Passola, Marta Rojals, Assumpció Maresma, Empar Moliner, Najat El Hachmi, Marina Garcés, Itziar González o la mateixa Ada Colau. D’on surten totes aquestes dones? Són dones bíbliques, cadascuna amb la seva dedicació i vocació personal, que vetllen perquè els polítics no es venguin el país per un plat de llenties.

Els homes encara dominen el pati de la política, però van aprenent que sense el concurs d’aquestes dones i tot el que representen, no hi ha autèntica transformació social. Com Moisès, Muriel no haurà arribat a veure la terra promesa, però el seu testimoni ens acompanyarà sempre.

Muriel-Casals1

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 Comentaris
  1. Pero Ellas, con su valor personal, nos han dejado sin voz a las mujeres que vivimos en Cataluña, muchas, y no consideramos el catalanismo ni el independentismo como unaopción fundamental en nuestras vidas