Moltes gràcies

3.06.2012

Ara fa tot just tres mesos que vam començar a publicar articles a Núvol. Teníem clar que volíem fer un diari digital que parlés de tot allò que els diaris ja no poden cobrir o no saben veure. Convençuts que hi havia tota una franja de gent amb ganes de dir-hi la seva, de guanyar la visibilitat, ens vam tirar a la piscina. Tres mesos més tard ja som més de 120 col·laboradors i 15.000 navegadors únics mensuals. Quinze mil lectors aviat és dit. Moltes gràcies!

En primer lloc, gràcies als companys d’El web negre, que han estat a Núvol des del primer dia. Sense la seva implicació i el seu humor irresistible no hauríem aconseguit fer aquesta arrencada. Estem treballant perquè la seva secció millori la interfície i sigui més consultable. Paciència.

Pel camí hem après que amb l’exercici que fem cada dia no pretenem emular la redacció d’un diari. No en tindríem els recursos i tampoc no és el model que tenim al cap. Si la premsa tradicional s’autoexigeix la missió d’explicar el món des d’una pretesa objectivitat, posant la veritat per davant de tot, i amb un equip de professionals capaços d’abordar qualsevol tema, a Núvol preferim fer-nos ressò de les converses que ja circulen a Internet, de cercar en blogs o a twitter aquelles persones més qualificades per parlar de qualsevol tema.  No treballem tant amb la voluntat de postular la realitat sinó amb l’aspiració de detectar el talent, que és una altra manera de desemmascarar la impostura. Alguna vegada ens hem aventurat de demanar via Twitter si algun voluntari s’oferia a cobrir un festival o una conferència. I ha estat amb aquest mètode que hem descobert col·laboradors de gran vàlua. Gràcies Twitter!

Núvol no és un aparador per als famosos, sinó que parla de tu. Parla de l’actor que ens explica com veu el seu personatge des de l’escenari o del traductor que s’ha passat dos mesos traduint una novel·la. Tots dos ens poden explicar com ha anat la seva funció o com han llegit la novel·la amb una intimitat que el crític no té. Alerta: Núvol no és una plataforma perquè el personal faci autobombo, no és ben bé això. Però sí que volem que ens parlis de tu. Volem que ens expliquin la cultura també aquells que la fan i no únicament aquells que la consumeixen com a espectadors.

Gràcies per la vostra participació.

@puigtobella

 

Etiquetes: