Llenceu els mòbils per la finestra

31.12.2018

Desconnecteu apps, desorganitzeu cercadors i inutilitzeu gepeesses, deslocalitzeu-vos i llenceu-vos a l’univers per la porta petita de l’esquerra. Allà hi trobareu a la fantàstica Christine Baranski amb la seva particular Good Fight (The), potser xerra amb Murphy Brown en una operació d’emergència anti-Trump de la mà de guionistes d’alta capacitat no transitòria. Si teniu sort, i en l’apartat més idealista, apareixerà The Marvelous Miss Maisy, i us podreu fer amics de la seva representant, un geni que ha après la utilitat de passejar pel món amb un dessembossador.

Vinyeta de Caralmar

Passeu de codis d’identificació i de contrasenyes, només us queda la vostra infància de record, ser nen no és fàcil si has viscut a Hill House (The haunting of). Si l’has viscut a fons, però, no hauràs renunciat a la Vida, una altra proposta sobre el record i la identitat, Shirley Jackson contra el realisme fantàstic mexicà.

Llenceu els mòbils per la finestra, i deixeu-vos portar per Atlanta, poseu-vos taquicàrdics amb Condor i sobretot no oblideu passar una estona pel Mètode Kominsky, plaer sense unfolded documents ni receptes que no continguin alcohol o tranquil·litzants que necessiten prescripció mèdica.

Camineu en comptes d’anar a motor, mengeu molt bé, però en petites quantitats i carregueu-vos de llibres, encara que ho feu a la biblioteca per ordre alfabètic, o per prestatgeries.  Tiene que ser aquí, de Maggie O’Farell, pel seu transcórrer estrany de temps i personatges meravellosos, Permagel, precisió en el llenguatge i poesia, o Una novela rusa, d’Emmanuel Carrère, perquè és Carrère, i una de detectius a la Xina amb Quiu Xialong, amb referències poètiques a la contaminació. Més què voleu més?

Opteu pel contingut sense límits ni organització, l’ordre i el control estan sobrevalorats, llenceu uns quants cables i els comandaments a distància que ja no feu servir i algun altre a veure què passa. Deixeu-vos endur pel moviment circular i caòtic de les baldufes i sobretot no contempleu mai la possibilitat de la derrota.

Bon any 2019.