L’estat del benestar

8.09.2012

Quan la Lupe Seisdedos, abillada amb la seva bata de boatiné, veu per l’espiell els dos homes vestits amb granotes de color pistatxo, no se’n sap avenir. Li diuen que els envia l’ajuntament i que no ha de tenir por. Decideix obrir la porta.

─ Bon dia, senyora. Estem aquí per assajar un nou mètode que detecta els nivells de felicitina a l’ambient i la seva família ha estat escollida per sorteig ─ li diu el que mana.

Sense esperar resposta, el tècnic irromp a una cambra on hi ha una dona gran asseguda a un balancí. Està fent una becaina i en despertar-se, la vella emet un so gutural de desaprovació. Com qui sent ploure, l’home li fa un senyal al seu company, que entra i engega un dispositiu voluminós que emet un xiulet desagradable.

Després, els invasors ocupen l’habitació del costat. Obren la porta i els rep una fortor barreja de resclosit i pudor a peus. Hi ha un noi ajagut al llit. Porta uns auriculars cosits a les orelles i reacciona com si no hagués entrat ningú, és a dir: no reacciona. L’enginy torna a disparar ultrasons, aquesta vegada més fort.

Quan els funcionaris acaben, el silenci torna a la llar modesta. Són al carrer i el subaltern expressa dubtes:

─ Els índexs han sortit força baixos. Què passa en un cas així?

─ Encara res, però quan vagi de debò sancionarem.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

4 Comentaris
  1. Retroenllaç: Contes d’estiu a Núvol | Núvol

  2. Retroenllaç: Premi Núvol, veredicte | Núvol