Les decisions del Papa són infal·libles?

12.02.2013

Les decisions del Papa de Roma són infal·libles? En la societat postmoderna, ja no hi ha res de segur.

No és segur que Benet XVI hagi abdicat per tenir més temps i poder-se dedicar a la família.

No és segur que Benet XVI hagi abdicat per poder fitxar per una empresa barcelonina de caçatalents.

No és segur que Benet XVI hagi abdicat perquè els punts de les multes del papamòbil anessin a nom de la seva ex.

No és segur que Benet XVI hagi abdicat després d’adonar-se que les 34 bajanadetes que ha publicat a can tuiter puguin tenir un milió i mig de seguidors.

No és segur que Benet XVI hagi abdicat després de rebre una petició d’audiència d’Alícia Sánchez-Camacho.

No és segur que Benet XVI hagi abdicat perquè algú hagi descobert que ha plagiat la tesi doctoral. L’església no n’ha tingut mai, de tesi. Per manca d’hipòtesi.

No és segur que Benet XVI hagi abdicat perquè, amb l’edat, ja no està per hòsties.

I, per postres…

Tampoc no és segur que, després del nou conclave, l’Esperit Sant no admeti preguntes a la roda de premsa.

Tampoc no és segur que Guardiola renunciï a entrenar el Bayern després de conèixer la vacant que s’ha produït al Vaticà. No és descartable, però.

Tampoc no és segur que els d’Intereconomía tinguin clar que l’abdicació del papa no té res a veure amb ETA ni amb el separatisme català.

Tampoc no és segur que Sergio Ramos hagi entès que no han abdicat dos papes: Benet XVI i Benedicto Dieciséis.

Tampoc no és segur que, tot i que Jordi Basté hagi fet el seu programa de ràdio des de Roma, un dia d’aquests no el faci des de Cornellà / El Prat. També feia més de 600 anys que l’Espanyol no guanyava 0-4.

Tampoc no és segur que el cardenal Rouco Varela no tingui cap possibilitat de ser papa. De moment ha demanat hora a l’uròleg.

Tampoc no és segur que, en el conclave, l’Esperit Sant no s’acabi decidint per Oriol Junqueras. Tots dos –afirmen els teòlegs– són «realitats espirituals supremes».

És clar que, posats a dir, tampoc no és segur que Benet XVI hagi abdicat de tot. Cal tenir en compte que –segons el web del Vaticà– només és Bisbe de Roma, Vicari de Jesucrist, Successor del Príncep dels Apòstols, Summe Pontífex de l’Església Universal, Primat d’Itàlia, Arquebisbe Metropolità de Roma, Sobirà de l‘Estat de la Ciutat del Vaticà i Serf dels Serfs de Déu. A més de Santedat, és clar.

 

Etiquetes: