Les 10 estafes més habituals als turistes

20.09.2014

Cada any milers de turistes pateixen algun tipus d’engany o estafa durant les seves vacances, sigui quin sigui el país triat per als seus dies de descans i Espanya no és una excepció. Afortunadament, són fets aïllats i no es tracta de quelcom habitual, no obstant, pot resultar interessant estar previngut abans de començar el nostres dies d’estiueig. Per això, des del portal de lloguer de cases de vacances Migoa.com hem tractat de recopilar els enganys més habituals que es realitzen al nostre país per evitar ensurts que poden arribar a espatllar les nostres vacances.

Trilers a les Rambles

1. Taxímetre: alguns taxistes -per sort, pocs- de zones turístiques o aeroports poden manipular els seus taxímetres perquè mostrin xifres més elevades de les reglamentàries. Una altra pràctica és donar voltes perquè el trajecte sigui més llarg i, per tant, més car.

2. Caçadors de clients: no és estrany que, en baixar d’un vaixell o un autobús, ens trobem amb persones que ens agafin les maletes i les portin al seu cotxe per portar-nos a l’hotel. Cal anar amb compte, especialment si ja tenim contractat el transport o si estem obnubilats pel jet-lag.

3. Trilers: l’estafa consisteix a incitar el públic a apostar diners. Es tracta d’un joc en el qual una persona juga amb una boleta que tapa amb gots o xapes, de manera que els transeünts han de descobrir on s’amaga. Solen tenir un còmplice que simula apostar i encertar, guanyant grans quantitats de diners perquè la resta de vianants facin el mateix. Aquests, però, no guanyen.

4. Carteristes: solen actuar en zones molt concorregudes com les principals atraccions turístiques o al metro i a l’autobús, on un simple frec és suficient per fer-se amb la nostra cartera. Millor no portar molts diners en metàl·lic ni guardar-se el bitlleter a butxaques de fàcil accés. Pot ser útil també usar una bandolera creuada (per evitar estirades) o una motxilla col·locada cap endavant.

5. La taca: si se’t s’acosta algú dient que tens una taca o que un ocell s’ha fet caca a la teva samarreta, vés amb compte. Alguns fan servir aquest truc per fingir que t’ajuden a netejar-te i robar-te.

6. Venedors de roses: s’acosten al turista i li ofereixen una rosa per la seva dona. Després li cobren a un preu desorbitat i pressionen el que no vol comprar-la, fent-li fins i tot sentir malament amb la seva parella.

7. Polseres de l’amistat: una persona sol acostar-se al turista per oferir-li una polsera de l’amistat, que el col·loca sense el seu permís per després cobrar per això. També se sol utilitzar com a excusa per distreure al turista i robar.

8. Sangria i Paella: Els carrers més turístics solen tenir infinitat de bars i restaurants de menjar típic. No obstant això, alguns establiments aprofiten la seva situació per cobrar grans quantitats per menjar mal preparat o reescalfada, que no té de típica.

9. Caixera al telèfon: és una estafa relativament nova. La caixera d’una botiga simula estar al telèfon mentre cobra la nostra compra. No obstant això, en realitat, està prenent una foto de la nostra targeta de crèdit amb el seu mòbil per tenir obtenir les dades.

10. Falsos inspectors: aquest tipus d’estafa s’ha detectat a Barcelona o Madrid. Dues persones, vestides com a empleades de l’hotel, truquen a la teva porta per fer-se passar per revisors d’habitacions. Mentre un simula comprovar que tot està bé i distreu als hostes, l’altre els roba les seves pertinences.