L’Avenç a Núvol

7.03.2013

Avui fa un any que vam començar a publicar les primeres notícies al digital de cultura, en una versió beta provisional, molt rudimentària. Aquell dia vam tenir dotze visites. Aleshores poc ens pensàvem que un any després tindríem el privilegi d’acollir a Núvol un hoste com L’Avenç, tot un referent centenari del periodisme cultural a Catalunya.

A partir d’avui, L’Avenç se suma al digital de cultura amb una secció pròpia. D’aquesta manera, Núvol s’enriqueix amb l’entrada d’una revista de referència, una marca amb més de cent anys d’història, que compta amb una hemeroteca riquíssima i una nòmina d’autors de primera fila. Com diu la subdirectora, Núria Iceta, avui a Núvol, L’Avenç disposarà d’un espai propi a Núvol per publicar avançaments de continguts de la revista, recomanacions, aportacions dels nostres col·laboradors i articles d’una hemeroteca amb un fons acumulat de 36 anys.

Per què ens agrada L’Avenç? Perquè és el nostre The New Yorker, o si em trobeu hiperbòlic, deixeu-me dir que és la revista més semblant que tenim a The New Yorker. La revista dels escriptors, que compta amb firmes de prestigi, com ara Jordi Puntí, Imma Merino, Mita Casacuberta, Vicenç Pagès, Núria Santamaria, Lluís Muntada, Simona Skrabec, etc. Una revista que ha sabut adaptar-se als nous temps i ha evolucionat per convertir-se en un referent de la premsa cultural. El seu director, Josep M. Muñoz, ha mantingut el rigor evitant els extrems, sense caure en la banalització sensacionalista ni en l’academicisme encartronat. L’Avenç és avui una de les revistes més airejades que tenim, una publicació que no s’alimenta de commemoracions necròfiles ni del patriotisme acrític, sinó que procura explicar-nos històries interessants, vinguin d’on vinguin, i obrir un espai per a la crítica. Amb gairebé dos mil subscriptors, L’Avenç és un projecte ben sedimentat que encara pot guanyar capes i créixer més. Tant de bo que la finestra que obren avui a Núvol els serveixi per seduir nous lectors.

Núvol s’obre així a nous continguts i amplia la seva audiència, que el mes de gener va passar dels 47.000 lectors únics mensuals. Amb la vocació de ser punt de trobada de lectors i comunitats de l’àmbit cultural, Núvol aposta per l’emancipació digital d’aquelles revistes de paper que vulguin guanyar presència a la xarxa. Josep M. Muñoz i Núria Iceta us donen la benvinguda a Núvol.