La xarxa, els núvols i els llibres

12.04.2012

Encara recordo com si fos ahir el dia que vaig llegir per primer cop el manifest de Núvol. El Bernat em va contactar via Twitter i em va dir que estava reunint-se amb periodistes joves per explicar un projecte que portava entre mans. Vaig llegir aquelles línies i de seguida ho vaig veure clar. Volia formar part de Núvol: un nou mitjà que faria sortir a la llum iniciatives interessants fora del radar dels mèdia convencionals, alhora que fomentaria el debat i instigaria al diàleg sobre temes aparentment propers, però molt distants encara: l’educació, la ciència, la cultura. El lema del projecte em va captivar: “Descobrir allò únic entre el que ens és comú”. I de seguida em vaig involucrar en l’aventura buscant missatges interessants a través de la xarxa, escrivint cròniques sobre recitals de poesia a l’Horiginal, parlant d’òpera i llegint molts llibres de tota mena, perquè en els llibres sempre hi trobem respostes (i tantes preguntes!), que ens ajuden a prendre decisions, a alliberar-nos d’angoixes o enfrontar-nos a reptes nous.

El treball en xarxa, en equip, unint esforços per a la difusió de coneixement és allò que més m’ha interessat sempre: per a mi, tant difusor de cultura és un professor que divulga coneixement als seus alumnes, com un periodista que endreça paraules per fer arribar un missatge. Els mestres, els dinamitzadors socioculturals, els historiadors que fan activitats educatives i socials per fer més viu el coneixement que exposen, els científics i els cineastes. Tots tenen cabuda a Núvol. Escriptors, poetes, artistes, lingüistes, filòsofs i educadors, sigueu benvinguts també!

Ulls oberts i ordinadors pacients, a punt per rebre el tecleig de qui tingui coses a dir. S’anuncien pluges culturals i de debat. Esperem que resultin refrescants.