La Lletra d’Or

20.06.2014

Aquest dijous l’escriptor rossellònès Joan-Lluís LLuís va rebre de mans del joier Manel Capdevila la Lletra d’Or, que enguany li ha estat otorgada per la novel·la Les cròniques del déu coix (Edicions Proa).  Ada Castells li va dedicar aquest elogi en nom del jurat del premi Lletra d’Or. I aquí teniu el discurs d’acceptació que va llegir l’autor en un dinar pagat per l’editor i celebrat al Gran Cafè de Barcelona. 

Catalans!

Amants d’alabar l’art d’anar narrant paràgrafs, d’anar actant tractats, galana tarda!

Ma faç xarlatana s’abrasarà, ma carn blana s’atabalarà davant la tasca d’acatar tan grata paga, la d’abrandar, clavada, la Gran Alfa Llampant. Gran Alfa Llampant abans dada a catalans d’art alat, d’abast vast, amb sang blava: tsars, aga khans, xas, xamans, abats… fars aclamats ça, amats lla.

Ah, ma balada pagana gabada ara, pastada a la babalà, a la balança amb tals alts xavals fa la baralla vana. Clar, l’afalac al capdavall m’arrabassa, m’aclapara, m’amara amb galana saba, m’atansa a la vana fama.

Apa, calda abraçada a tan gallarda banda: Ada… Marçal… Plana… Sabastà… Mantada… Ramas… Salvadar… Marçà… Capdavala… Barnat Patxtaballa…

Va, ara armam la gatzara, llançam la bacanal, bramam la cantata, ballam la sardana, xalam l’àpat!

Avant l’atxa!

 

Hefest vist per Perico Pastor dins 'Les cròniques del déu coix' de Joan-Lluís LLuís