Gràcies

30.06.2014

Aquest vespre el gremi de Llibreters concedeix els premis Memorial Pere Rodeja a Girona. Enguany han tingut l’encert de premiar Fe Fernández, llibretera de L’Espolsada, una activista que s’ha convertit sense ser-ho en la regidora de cultura de Les Franqueses del Vallès.

Fe Fernández Villaret, llibretera de L'Espolsada | Foto Lluís Salvador

El jurat del premi, format pels llibreters Guillem Terribas i Lluís Morral, els editors Berta Bruna i Oriol Ponsatí-Murlà, el periodista Jordi Nopca, la bibliotecària Marta Morera i el secretari tècnic del Gremi de Llibreters Marià Marín, ha valorat la capacitat de Fernández “de convertir la llibreria en un lloc d’activitat, de posar en connexió el lector amb l’autor i l’obra, i de triar llibres per criteris de qualitat al marge de tendències”.

Els llibreters també han tingut a bé de premiar en la modalitat de periodisme la feina que fem des de Núvol i ho han volgut personalitzar en la meva persona. D’entrada, moltes gràcies, tot i que se m’acuden una pila de noms de periodistes que podrien haver rebut aquest premi abans que un servidor. En David Castillo i la Valèria Gallard d’El Punt Avui, en Carles Geli d’El País, l’Ernest Alòs i el Ricard Ruiz d’El Periódico, l’Ignasi Aragay o la Simona Skrabec de l’Ara, en Josep M. Muñoz o en Lluís Muntada de L’Avenç, en Jordi Llavina de la Xarxa, en Josep Massot, Xavi Ayén, Sergio Vila Sanjuán o Julià Guillamon de La Vanguardia, Pilar Argudo a la Cadena Ser, Montse Camps o Màrius Serra a Catalnya Ràdio, Ignasi Gaya a TV3, Montserrat Serra de Vilaweb,  l’Ada Castells o en Josep Lambies del TimeOut, en Xavi Aliaga a El Temps, la Carme Miró de Sonograma magazine, una revista digital de cultura que va començar abans que Núvol… i un llarg etcètera d’injustes omissions.

En qualsevol cas, ens honora que a partir d’ara el nom de Núvol s’assocïi a la figura de Pere Rodeja. I faig extensiu el premi a tots els col·laboradors de la secció Punt de llibre, que són molts. Sovint a la redacció diem en broma que NÚVOL és un acrònim encunyat a Sillicon Valley, que vol dir Network Updaters Volunteering OnLine. I és ben bé així, perquè sense l’empenta de tots plegats, aquest zeppelin que és Núvol no s’hauria enlairat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

3 Comentaris