Filant imatges…

6.02.2013

Filar… quina paraula més maca…

Evoca moments de quan, de petita, parava l’orella i escoltava la mare, la mestre, la germana gran d’alguna amiga…  explicar-me el conte de la bella dorment, però també, i ja de més gran, en viatges a terres, a vegades no tant llunyanes, em trobava dones rialleres gairebé sempre, parlant de les seves coses mentre filaven la llana.

Il·lustració… m’agraden els àlbums il·lustrats, són la meva petita fal·lera. En col·lecciono i els busco a les llibreries de las ciutats on viatjo per descobrir nous artistes il·lustradors.

I tot això ho explico perquè no fa masses dies, entre els nombrosos correus electrònics vaig veure dos paraules màgiques que em van fer clicar automàticament: Filant imatges. El correu el signaven dues persones que encara em van convèncer més que la alguna cosa potent i interessant s’estava coent.

No me’n vaig poder estar, i un divendres vaig fer cap a ÀureaSocial, fins aleshores una entitat desconeguda per a mi. Volia treure el nas una estoneta, descobrir amb els meus amics, animes creatives, inquietes i generoses quina era la iniciativa que tenien entre mans… i em van abduir, ells, la proposta Filant Imatges, ÀureaSocial…

 

 

A vegades es donen aquestes conjuncions: Persones sàvies, amb bones idees que es troben en els espais adequats.

Filant Imatges és molt més que una exposició d’obra de magnífics il·lustradors. Transmet vida, amor, generositat, per això ens emociona i ens fa pensar, en el fons l’objectiu primigeni de la creació artística o com no d’aquesta proposta.

Filant imatges ens acull a l’entrada d’ÀureaSocial. Es palpa que s’han cuidat fins els darrers detalls per transmetre la força de cada una de les il·lustracions, ens transmet que ha estat un treball col·lectiu on tothom s’hi ha abocat i ha regalat el seu temps en aquest projecte comú que… continuarà, ha de continuar! Perquè de cap de les maneres es pot acabar. Perquè vol ser i és un espai d’idees, de trobada, de fer comunitat positiva amb la il·lustració com a canal de comunicació. Per expressar creativitat, per alimentar-nos l’ànima.

S’ha obert una porta i per ella hi han de passar moltes persones. ÀureaSocial ens acull, quin imprescindible projecte! Em vaig trobar que era a casa i ningú se’n vol anar d’una casa que tothom la van fer sentir també com a meva.

Endavant! Hem de continuar filant imatges!

Etiquetes: