Estímuls quotidians

29.07.2012

Sortim de casa, pedalem fins a la feina, prenem un cafè amb els companys, fem el menú del migdia i una cervesa en sortir. Sempre, al lloc de sempre. La rutina, de vegades, ens fa cecs a totes aquelles històries que s’estan teixint al nostre voltant. Amb sort, en algun moment de lucidesa, aconseguim caçar al vol una imatge, un so, una olor, una paraula. Un estímul, al cap i a la fi, que ens convida a imaginar la història que s’amaga al darrere.

En aquest projecte, el Pere m’ha donat carta blanca per imaginar històries a partir de les escenes que ha anat capturant en un entorn molt urbà que és, també, el meu. Me n’ha passat un fotimer, per triar, però jo he escollit aquelles que, no sé ben bé per què, m’han inspirat. Segurament són fotografies que, inconscientment, m’han evocat instants i situacions viscudes, com a espectadora o com a protagonista. És per això que, en totes les històries, he escrit en primera o en tercera persona: volia narrar des del punt de vista de l’observador ―és a dir, l’espectador o el protagonista―, com puc ser jo a la vida real.

Així, per dir-ho d’alguna manera, el bon ull fotogràfic del Pere i l’objectiu del seu iPhone han estat la meva vista; la resta de coses són, simplement, fruit de la meva imaginació.

Twitter: @angelscodina

Blog: http://angelscodina.wordpress.com