Era una vaga, estúpid!

8.03.2018

Avui les quatre dones que treballen a Núvol han fet vaga. Per respecte a la seva protesta, m’he proposat no entrar a cap establiment on hi hagués una dona treballant. No tinc res en contra de les dones que avui no han volgut o pogut fer vaga, però em semblava que no havia de ser còmplice d’una situació injusta. M’hauria sentit com un esquirol.

De bon matí he anat a fer una gestió al banc, però quan he vist que m’hauria atès una dona, he decidit girar cua i deixar l’encàrrec per un altre dia. Tot seguit m’he disposat a esmorzar en algun cafè, però no he trobat al meu carrer, i mira que és llarg, cap bar o cafeteria sense cambreres. Caminant a la deriva he arribat a l’estafeta de correus i he pensat que aprofitaria per recollir un paquet que tenia pendent, però quan hi he entrat m’he adonat que la majoria de funcionaris que hi despatxaven eren dones, i que avui no feien vaga.

No he pogut comprar el diari al quiosc.

No he pogut comprar el nostre pa de cada dia.

No he pogut posar els peus al supermercat.

No he pogut fer les meves abdominals al gimnàs.

M’ha vingut un mal de cap, però no he pogut comprar-me l’antalgin a la farmàcia perquè avui moltes dones que treballen en feines (precàries o no) d’atenció al públic no s’han pogut permetre de fer aquesta vaga. L’he hagut de fer jo per elles. Si el propòsit de la vostra protesta era visibilitzar la feina que feu, dones, ho heu ben aconseguit.

A l’hora de dinar m’he hagut de conformar amb una paperina de bunyols, que he comprat en una xurreria regentada per un pobre senyor que no es pot permetre contractar ningú, ni tan sols una dona. M’he empassat els bunyols davant de la tele.

Quan la meva dona ha tornat de la manifestació, eufòrica, li he explicat totes les meves tribulacions. Ha vist la paperina oliosa que havia deixat sobre la taula.

-Avui fem vaga, noi. Podies haver-te escalfat el trinxat que vaig fer ahir i que tenies a la nevera.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

1 Comentaris
  1. Ella havia previst la vaga i havia deixat menjar a la nevera… Sempre amb el cap i el cor a tot arreu!