El més llegit per Sant Jordi

18.04.2014

Aquest any s’ha tornat a debatre si per Sant Jordi hem de segregar els autors mediàtics en una llista a part o barrejar-los amb el comú dels mortals. El gremi de llibreters ha hagut de desmentir en un comunicat d’última hora un fals rumor que deia que aquest any no facilitarien la llista de llibres més venuts per no condicionar la tria dels lectors.

La confecció de la llista es basarà en prospeccions estadístiques que durant la diada es fan cada any a llibreries de tot el país amb diferent perfil, dimensió i ubicació territorial perquè la mostra sigui representativa. El rànquing també tindrà en compte la informació fins al dia anterior recollida per Libridata, sistema que envia informació de manera automàtica de 220 punts de venda (llibreries, cadenes de llibreries, hipermercats, grans superfícies, etc).

No cal que us hi escarrasseu. Enguany ja sabem, cinc dies abans, quin serà l’autor més venut per Sant Jordi. Ahir es va morir i avui els mitjans li estan fent una propaganda que no podrà igualar cap campanya de màrqueting. La millor promo és palmar-la i el Gabo, com sempre, ha estat molt oportú. Ha donat 24 hores als col.legues periodistes per redactar els obituaris i una setmana als llibreters per treure els estocs del fons. Enguany l’autor que signarà menys serà també el que vendrà més.

Que tingueu un bon Sant Jordi.